Prosize kapsule

Hrkanje – lečenje i saveti

Vi toga možda niste svesni ili ne želite da priznate, ali činjenica je da kada vam više ljudi skrene pažnju na to da je teško zaspati kraj vas jer zvučite kao pilana, onda je to verovatno i istina. I dok vama to ne predstavlja suviše veliki problem da se ispavate kao lav, miševi oko vas oka nisu sklopili. Uzroci hrkanja mogu biti različiti. Ako ste prehlađeni ili ako je u toku sezona alergija jasno je da ćete imati problema sa disanjem, pa otud i hrkanje. Ipak, često se iza nečeg prostog kao što je hrkanje, često kriju mnogo složeniji zdravstveni problemi.

U prvom slučaju dovoljno je da koristite „pročišćivače“ disajnih puteva, septolete ili sprej za nos sa dodatkom mente. Međutim, kapi, sprejevi i mint bombonice nisu uvek lek za sve. Pre nego krenete u rešavanje problema morate znati šta ga je prouzrokovalo.

Ako eliminišemo pomenute prehlade i alergije, treba uzeti u obzir sledeće uzroke. Moguće je da hrčete zbog debljine ili apnee (prestanak disanja u toku sna na nekih 15-30 sekundi). Na hrkanje, takođe, mogu uticati alkohol, cigarete ili lekovi za opuštanje mišića (antidepresivi, takođe). Moguće je da imate urođenu devijaciju septuma (hrskavičava pregrada nosa) ili uvećane krajnike koji blokiraju normalan protok vazduha.

Iron Abs za vas

Najlakše ćete utvrditi o čemu je reč ako posetite lekara. On će vam lako odrediti dijagnozu i posavetovati način lečenja. Ono što vi možete da uradite je da držite vaše disajne puteve što čistijim i prohodnijim. Evo kako.

Postoje brojni rastvori za inhaliranje koji će vam pomoći da lakše dišete i da se rešite eventualnih prehlada i zapušenja sinusa. Pijte čaj od nane pred spavanje, a na jastučnicu kapnite nekoliko kapi eteričnih ulja, ulja nane ili čajevca.

Testirajte se na alergije. Možda u se u tome krije ključ vašeg problema. Vitamin C, zeleni čaj, ulje ceđenih koštica grožđa spadaju među najbolje prirodne lekove za alergije.

I za kraj, možda je problem u težini, pa biste mogli i da razmislite o skidanju kojeg kilograma. Barem na našem sajtu imate dovoljno saveta i za duh i za telo kako to da postignete.

Ipak, za svaku stručniju pomoć obratite se lekaru. Možda hrčete zbog zapušenog nosa, ali isto tako je moguće i da imate ozbiljnih problema sa srcem. Pošto je kasno za sprečavanje, makar sa lečenjem počnite na vreme!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.