Prosize kapsule

Ana Ivanović – saveti za IZGLED i SREĆU!

Istina, nama je dovoljan i samo jedan.. u redu, možda ne jedan, ali dva, tri, četiri pogleda na predivnu Anu Ivanović da bismo ceo dan bili srećni. Ipak, Ana je odlučila da svojim fanovima otkrije tajnu svoje lepote, te je na svom sajtu podelila sa nama magične sastojke RECEPTA ZA SAVRŠEN IZGLED i SREĆAN ŽIVOT! S obzirom da je Ana jedna od najpoželjnijih teniserki, sportistkinja, ali i žena na svetu, po pitanju saveta za lepotu VEROVAĆEMO JOJ NA REČ. Uz ovakvu fotku, zar bismo i mogli drugačije…

Ana kaže da u životu postoje neke stvari koje čovek mora ispoštovati da bi plenio i unutrašnjom i spoljašnjom lepotom. Samo kada ste zadovoljni na oba nivoa, možete reći za sebe da ste srećni… kaže Ivanovićeva.

Saveti za izgled i sreću


Raditi vežbe

Iako priznaje da ne voli treninge pre doručka, Ana kaže da ih nikada ne preskače. Omiljene su joj vežbe dodavanja loptom koje izvodi sa svojim trenerom, a veoma su dobre za jačanje mišića ramenog pojasa.

Teretana

Još jedan deo svakodnevne rutine slavne teniserke predstavljaju i treninzi u teretani.

Provodim vreme u teretani na standardnim spravama za kardiovežbe i vežbe opterećenja, ali takođe radim i mnogo različitih stvari, kao što je na primer korišćenje konopaca za bandži i dobacivanje sa loptom za australijski fudbal – kaže Ivanovićeva.

Vežbe na plaži

Dok svi mislimo o uživanju u čvarenju na vrelom Suncu uz obalu mora, Ana savetuje da iskombinujemo uživanje sa par lakih i zabavnih vežbi.

Proteklih godina sam probala neke vrlo zabavne stvari kao što je surfovanje, plivanje, voženje bicikla na planini, čak i kik-boks. To bi bio moj glavni savet: probajte nešto novo i neka bude zabavno! Ako uživate u tome, veća vam je motivacija da trenirate.


Ishrana

Cele godine se hranim zdravo. Ne jedem masno, posebno izbegavam prženu hranu i jedem mnogo voća i povrća. Više jedem pirinač nego testeninu i piletinu od govedine. Ali pošto sam iz Srbije, teško je odoleti lepoj šnicli s vremena na vreme! Naravno, riba je sjajna proteinska hrana sa malo masnoće i dosta je jedem.

Odmor

Kako smo i mi u nekoliko tekstova naglasili, koliko god važan bio trening, pauze i vreme za odmor između treninga podjednako su važni. Isto to tvrdi i Ana Ivanović.

Važan deo mog režima treniranja jeste oporavak. Ponekad, na primer, mada nije baš zabavno, praktikujem ledene kupke! Ali imam i mnogo masaža, a one opuštaju. Mada je najbolja nagrada lepa večera na kraju dugog treninga, da se opustim sa svojim timom, prijateljima i porodicom u nekom restoranu.


U početku smo rekli da u ovom tekstu Ana deli savete za dobar izgled, ali i ZA SREĆU. Ana smatra da je upravo u balansu ovo dvoje i tajna lepote i šarma kojim pleni. Mi se slažemo sa time da šarmantna Ana pleni, a kako je ona sama dokaz efikasnosti saveta koje nam otkriva, zašto bismo uopšte i pokušali da sumnjamo u njih.

Možda su svakodnevni treninzi tajna Anine fizičke lepote, ali unutrašnja sreća tajna je njene FATALNE LEPOTE.

Ana smatra da je najbitnije živeti život u svakoj sekundi, jer iako svi težimo nekim velikim ciljevima zaboravljamo da se takvi ne ostvaruju često, a kada se ostvare to je zahvaljujući nizu sitnica koje postižemo svakodnevno.

Život treba živeti sada, ovog trenutka. Na taj trenutak treba da se fokusiramo, njega da ulepšamo i da ne dozvolimo da, čekajući ostvarenje tog velikog cilja, prođe mnogo trenutaka kada smo mogli da budemo srećni – tvrdi Ivanovićeva.


Takođe, Ivanovićeva savetuje da je uvek važno okružiti se dragim ljudima, jer i najlepša mesta i trenuci ne mogu biti najlepši ako nemate s kime da ih podelite.

Ana dalje savetuje da je za sreću važno shvatiti da nju ne donosi novac, jer takva sreća traje 15 minuta, a ona prava unutrašnja daje snagu za ceo život. Što se tiče ljubavi i veza, Ana smatra da se u vezi nikada ne treba davati u potpunosti, već da je važno uvek sačuvati mali prostor za sebe. Ipak, Ana zaključuje, da prave sreće nema bez zdravlja i zato kao najvažniji savet ističe – ČUVAJTE ZDRAVLJE!

Ljubav, posao, novac, izgled.. sve se to upornošću može ponovo vratiti. Jednom izgubljeno zdravlje izgubljeno je zauvek.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.