Prosize kapsule

Sam svoj majstor – KAKO POPRAVITI SLAVINU?

Pravi muškarac mora biti i MAJSTOR u kući. Ovo nije važno samo kao sredstvo impresioniranja devojaka i glumljenja heroja. Jednostavno, korisno je znati otkloniti neke manje kvarove po kući i ne zvati majstore za svaku sitnicu. Naročito što su majstori često pored toga što su majstori svog zanata, majstori i za dranje naivnih ovaca. Ne brinite, osetili smo to i na svojoj koži kada nam je simpatični „Radiša“ za menjanje JEDNOG ventila naplatio 75 evra! Od tog dana znamo da promenimo i grejač na bojleru, a kamoli ventil…

Prva lekcija u našem serijalu SAM SVOJ MAJSTOR je popravka slavine koja curi. Pa, da krenemo!

Korak 1.

Zatvoriti ventil za vodu za slavinu, ili ako vam taj nije dostupan, zatvoriti ventil za celu kuću.

Korak 2.

Skinuti ručicu slavine. U nekim slučajevima ručica se skida odvrtanjem, a u većini slučajeva šraf koji je drži nalazi se ispod crvene ili plave kapice na ručici. Šrafcigerom skinite kapicu, odšrafite šraf i skinite ručicu.

Korak 3.

Odvrnite uložak za slavinu koji se nalazi ispod ručice i proverite koja slavina curi – topla ili hladna. Uzrok curenja je uglavnom gumica. Ako vidite da je gumica nagrižena ili pukla zbog kamenca, možete promeniti gumicu ili promeniti ceo uložak koji ste naravno pre toga kupili u radnji za vodoinstalacije i druge zanatluke.

Korak 4.

Vratite ručicu, zašrafite je, ali ne prejako da gumica ne bi ponovo pukla. Odvrnite ventile za vodu i proverite da li je curenje prestalo. Ako jeste SVAKA ČAST MAJSTORE! Ako nije, ipak pozovi pravog majstora, ali budi oprezan, to nije popravka koja bi trebalo da te košta više od 1. 000 dinara.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar