Prosize kapsule

EXIT 2010. Veče TREĆE!

Dan treći…. dan kada je Misi Eliot odrepovala tri i po pesme i nestala sa scene….. nadam se samo da nije zbog soka od đumbira koji je zahtevala u svojoj rajder listi, a na kraju ga nije dobila.

Atmosfera na Petrovaradinskoj tvrđavi uzavrela. Okupilo se mnogo više ljudi nego do sada..Sa svojom proverenom ekipom za divljanje po koncertima, nalazim se na dogovorenom mestu. Sedimo u bašti jedne moderne galerije, ispijamo “sokiće”, pripremamo se za akciju….. pola sata je ostalo do ponoći za kada je najavljena svetska R’nB atrakcija poznata kao Misi Eliot…. Dugo je najavljivan i željno isčekivan nastup hip hop dame koja nas je udostojila svog dolaska čak iz dalekih SAD… tačno na vreme bina je eksplodirala pod svetlima, a Misi je napravila pravi šou izašavši iz ogromne kutije u pratnji “flourescentnih” igrača koji su skakali po bini. U nekoliko navrata menjala je čuvene Adidas trenerke, bacala patike sa autogramima u publiku, malo igrala malo “bacala rime”, a malo se i šalila sa publikom. Vrhunac njenog nastupa bio je momenat kada je poskidala sa sebe skupocen nakit i uskočila u oduševljenu publiku izvodeći hit “Work it”. Misi je publiku častila u svom, jedva jednočasovnom nastupu, i hitovima “All in my grill”, “Supa dupa fly”, Get your freak on”…Takođe, Misi je imala na sceni savršene igrače koji su imali i solo deonice i odličnog MC-a koji je na samom kraju nastupa izveo obrade pesama legendarnog Tupaka kao i obradu pesme New York u izvođenju Ališe Kiz i Džej Zija…..sve u svemu jako kratak, ali veoma efektan nastup….

KUD IDIJOTI na Fusion stageu bili su prava poslastica za ljubitelje gitarskih rifova i hard roka. Naše komšije iz “lijepe njihove” imali su i više nego dobro posećen nastup, a masa željna rock’and’roll-a vraćala ih je na bis…..

U oblaku prašine, gorem nego onomad sa Islanda, davila se publika na “Explosive stageu” gde je nastupila The Exploited iz UK. Nisam se usudio da uđem dublje u masu zbog ogromne prašine koja je ulazila u nozdrve i pluća, ali sam čuo da su se mnogi, poneti atmosferom i pesmama svog omiljenog benda, bacali u ŠUTKU…

Zvezda treće večeri, bar po broju posetilaca kojih je bilo blizu 40.000, ipak je bio čuveni francuski DJ i muzički producent Dejvid Geta… njegov nastup počeo je oko pola 4 ujutru uz mnoštvo konfeta i ukrasnih traka koje su letele preko glava fanova okupljenih u DANCE ARENI gde je popularni umetnik imao svoj nastup. “Svirka” je trajala do 6 ujutru kada je već uveliko svanulo a Sunce obasjalo State of Exit i sve njegove “stanare”….među njima sam i ja… pevam uz hitove “When love takes over”, “Memories”, “Delirious”, “Sexy chick”… jer ipak, zamišljen kao neki bolji, lepši i drugačiji, još taj jedan dan THE WORLD IS MINE…..

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar