Prosize kapsule

Kako odabrati dobar kondom?

Nekada je “izabrati kondom” značilo odlučiti se između kultnog Romeda, koji je daleko poznatiji bio kao Romeo, ili se odlučiti za nekog “Rumuna”, pa kud puklo da puklo, a uglavnom je pucalo. Danas “izabrati kondom” znači uživati u procesu biranja baš kao kada u prodavnici biramo sladoled – biramo ukus (vanila, čokolada, jagoda..), veličinu (M, L, King size..), posebne performanse za dodatni užitak.. Sve u svemu, kompanije i marketinške agencije su potrudile da nam izborom pomute pamet. Ipak, ono što je najbitnije od svega kada biramo kondom je kvalitet, a po tom pitanju nije svaki kondom najbolji izbor.

Zato smo vam pripremili nekoliko saveta pri odabiru kondoma…

Pakovanje

Kutijica kondoma, osim one da dobro proda proizvod, mora biti funkcionalna i u čuvanju istog. Tako je najbolje birati one kondome čija je kutijica zapečaćena u foliji ili industrijski. Pakovanje u kom se nalazi sam kondom, takođe, mora biti zapečaćeno, i mora se lako cepati kako ne biste oštetili kondom.

Brend

Proizvođači koji zaista drže do svog brenda će, za početak, rok trajanja ili proizvodnje kondoma staviti na vidno mesto, kako na kutijici, tako i na omotaču kondoma. Oni koji to ne čine ne trebaju da budu vaš izbor.

Kako prepoznati loš kondom?

Evo nekoliko simptoma:

Neravnomerna debljina

Postojanje šara i deformacija kada se kondom gleda prema svetlosti

Pregibi, različita pigmentacija (važi za kondome u boji)

Takođe, usled korišćenja nekvalitetnih organskih dodataka sa talkom, proizvod ima oštar ili slabo izražen

neprijatan miris, što govori o zastareloj tehnologiji.

Izdržljivost kondoma

Često smo svi bili predmet manipulacije medija o sigurnosti prezervativa. Devojka koja drži ogroman kondom ispunjen hektolitrima vode pri čemu kondom ne puca, a ona se zadovoljno smeška.. Zvuči vam poznato? Ovaj vid reklamiranja pouzdanosti kondoma u stvari ne govori ništa. Radi se o tome da kad se prezervativ napuni vodom, on se drži na visini. Pri tome se opterećenje ne raspoređuje ravnomerno, a ako se zna da kondom ne puca gde je najslabiji već gde je opterećenje najveće, sasvim je jasno zašto je pomenuti način ispitivanja kondoma neefikasan. Dodatno, zidovi kondoma nisu svuda iste debljine. debljina se kreće od 0,05 do 0,12 mm, tako da nikada ne znate gde će pući. Da biste bili makar malo sigurniji, evo liste najpouzdanijih kondoma.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Kako odabrati dobar kondom?

  1. Sve je ovo OK,samo jos da pojasnite ako moze sto se tice odabira duzine kondoma (small,medium,large,extra large),od koliko do koliko cm za navedene velicine da ne bi dolazili u situaciju neki koji prvi put kupuju da uzmu predug ili prekratak.

  2. Na svakom pakovanju pise ti velicina kondoma, a valjda znas koliki ti je djoxa 🙂