Prosize kapsule

EXIT 2010. Veče četvrto – DRŽAVA JE PALA!

Od njih sam najviše očekivao, u njih sam najveće nade polagao, ali na moju žalost, zvezde poslednje večeri EXIT-a, CHEMICAL BROTHERS, umesto da “OBJASNE”, smorili su publiku od 30.000 duša, izvođenjem svog najnovijeg, tek objavljenog i nama nepoznatog albuma FURTHER….

Svi su očekivali njihove hitove, ali umesto toga publika je stajala u mestu kao ukopana i sa blentavim izrazom na licu posmatrala filmove na video bimovima, specijalno napravljene za svaku melodično-psihodeličnu pesmu. Specijalni efekti, mnoštvo stroboskopa, laseri koji su parali nebo i mnogi drugi audiovizuleni volumeni na ogromnom prostoru MAIN STAGE-a, davali su posebnu draž nastupu Britanskog benda, ali “hej bojs hej grls” – AVATARA smo već gledali….ono što je ipak nepobitna činjenica je to da su “CHEM BROS” izuzetna pojava uživo i jedan od najboljih Britanskih mainstream bendova koji su uspeli da ukrste estetiku klupske elektronske scene i rok sastava…..

Pre CHEMICAL BROTHERS-a, sa polučasovnim zakašnjenjem, na “main stage-u” nastupio je američki rock sastav FAITH NO MORE. Polse 12 godina pauze, ponovo su se okupili i krenuli na turneju pod nazivom “The Second Coming” u okviru koje su posetili i EXIT festival i u potpunosti opravdali očekivanja mnogobrojne publike, koja se posebno oduševila izvođenjem pesme “HAJDE JANO KUĆU DA PRODAMO” koju je frontmen grupe Majk Paton ,uz eksiranu domaću rakijicu, izveo na tečnom srpskom jeziku….

Sviće novi dan, nad dance arenom Sunce tera najupornije fanatike da napuste STATE OF EXIT, i kao da nas opominje da je “država pala”. Magija ovde na kratko nestaje…do sledeće godine u isto vreme, kada će mladost i snaga entuzijazma, lepote i ljubavi prema muzici ponovo sagraditi državu ‘IZLAZA’….

Prelazim most preko Dunava ka gradu pevušeći, meni jako drag tekst pesme SINHRO, grupe EKV…. PROMENIĆU SVET DO KRAJA PESME, IGRAĆU PIJANI PLES U RITMU VETRA, PUSTIĆU SUNCE DA TOPI LJUBAV IZMEĐU SVETA DALEKO OD NAS…………

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “EXIT 2010. Veče četvrto – DRŽAVA JE PALA!

Ostavite komentar