Prosize kapsule

Čestitamo! Preboleo si je…

Prva ljubav zaborava nema, vreme leči sve i još mnoge druge su narodne umotvorine koje govore o mukama koje slede nakon raskida. Nema narodnjaka koji bar 70 posto svog repertoara nije zasnovao na šemi – ti si mene, a ja tebe nisam, ali hoću… ciljajući na milijrade slomljenih muških i ženskih srca koja će na njegov najnoviji hit iseći vene, ali i novčanike plaćajući basnoslovne kafanske cehove, jer gde se drugo srce leči nego u kafani.

Noć prva, noć druga, treća,  nedelja prva, druga, treća… nakon nedelja na redu su meseci, nekima su potrebne godine… Postoji teorija da za oporavak slomljene noge ili ruke treba duplo više vremena od onog koje si proveo u gipsu. Da li je tako i sa srcem? Evo nekoliko sigurnih pokazatelja da je proces izlečenja počeo.

Prvi put otkad ste raskinuli ceo dan nisi pomislio na nju.

Sve ređe slušaš tužne pesme „koje bude uspomene“…

Ponovo ti postaje bitno kako izgledaš. Krenuo si u teretanu, skinuo ili nabacio koji kilogram koji ti je odavno smetao ili nedostajao. Doteruješ se – želiš da budeš primećen.

Ne štrecaš se više na svako zvono mobilnog telefona i i ne proveravaš na svakih 30 sekundi da li ti je poslala poruku, mejl, da li imaš propušten poziv od NJE…

I konačno – PONOVO PRIMEĆUJEŠ DRUGE ŽENE!!!

Čestitamo! Uspomene na nju su umrle, ali TI SI PREŽIVEO!!!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

3 komentara na “Čestitamo! Preboleo si je…

  1. Za početak navešću jednu izreku koja kaže da:"Vreme ne leči rane,već nas uči da sa njima živimo"Šalu na stranu ne reaguje svaka osoba isto u kriznim situacijama,kakva će biti reakcija osobe koja je ostavljena ,zavisi najpre od strukture same ličnosti,zatim od emocija koje smo gajili prema toj osobi,te od očekivanja koja su postojala u toj vezi.Nakon raskida ne treba biti tužan,razočaran,niti se treba ponižavati,treba se postaviti tako kao da se ništa nije ni dogodilo,jer "tamo negde"postoji srodna duša koja čeka da joj pridjemo!

  2. Posto sam saznao da me djevojka varala 2godine , znaci pravila me budalom a ja nisam obracao paznju na neke stvari jer sam bio neiskusan i nezainteresovan da otvorim oci , dosla je, rekao sam joj da vise nema potrebe da nastavimo mucenje i da je ostavljam. Ona je naravno plakala, molila, sve ce biti kako ti kazes, sve cu da uradim, itd. Nakon svega toga te noci kad je izvela svoju priredbu izdrzao sam da je ne poljubim i sve otkacim je. Volim je i dalje, vec ima 2 mjeseca od te noci, ali ne bih se pomirio nema tog razloga na svijetu. Mozda nisam neki primjer ali ocu da kazem kad ostavite nekog i shvatite da ste bili slijepi nemojte se miriti nikad ma sta god ona radila! Ja sam za nju htio i u vatru i u vodu da skocim dok je ona skakala tamo dje nije trebala. Eto neka ide ako joj je tamo bolje. To je neko moje isksutvo. Batine i maltretiranje djevojke nece dovesti ni do cega sem da vam na kraju bude jos gore jer cete da zalite sto ste je udarili.