Prosize kapsule

Sam svoj majstor – Kako napraviti MOJITO KOKTEL?

Hmmm.. bilo bi suludo da vas po ovoj vrućini smaramo nekim tekstom na foru – kako popraviti krov, zameniti bojler, postaviti pločice u kupatilu. Naravo, sve je to praktično i korisno za znati, ali hajde – da li ćete išta od ovoga raditi na +40? Čak i ako hoćete ne damo vam. Zaslužili ste da iskulirate uz, recimo, jedan dobar Mohito. Zato ćemo vas u okviru rubrike SAM SVOJ MAJSTOR danas naučiti kako da napravite najbolji koktel za vrele letnje dane..

Mojito je koktel koji originalno potiče sa Kube, a patentiran je početkom prošlog veka u Havanskom noćnom klubu La Bodeguita del Medio. Od tada nalazi se u samom vrhu liste najpoželjnijih i najtraženijih koktela svih vremena, za šta verovatno može zahvaliti svom osvežavajućem ukusu kom uz resku žestinu ruma nisu odoleli ni Ernest Hemingvej, Brižit Bardo, Erol Flin, Džimi Durante, Nat King Kol i mnogi drugi. Idealan izbor za kuliranje na plaži dok sa slamčicom u ustima posmatrate Sunce kako lagano zaranja u plavu pučinu, negde daleko na horizontu…

Za Mojito vam je potrebno..

• 10 -ak listića nane (mente)

• 3-4 kašičice smeđeg šećera

• 1 cl lomljenog leda

• 1,5 cl belog ruma (originalno Bacardi)

• soda voda (može i obična)

• sok od limete (zelenog limuna)

• nekoliko kapi maraskina (nije obavezno)

Priprema:

U usku visoku čašu od oko 2 dcl, stave se tri kašičice šećera i listići mente (desetak). Kašičicom sa dugačkom drškom menta se malo izgnječi sa šećerom. Na to se zatim doda lomljeni led do vrha čaše, pa sok od limete, beli rum, i do vrha se dolije soda voda. Na kraju se nakapa nekoliko kapi maraskina, a možete dodati i par zgnječenih zrna bibera.

Uživajte u letu…
©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.