Prosize kapsule

Kosa – pranje, šišanje i nega!

Možda toga nisi svestan, ali ženama je kosa njihovog partnera veoma važna. Naravno, neće te ostaviti ako nakon 5, 10 ili 15 godina u vezi ili braku konačno počneš da ćelaviš, ali nije loše da odgodiš taj trenutak koliko možeš, JER MOŽEŠ. Postoji nekoliko jednostavnih pravila za negu kose koja će ti pomoći da ti još dugo ne zafali ni dlaka sa glave…

Pranje, šišanje i dodatna nega početna su slova ovih pravila.

Pranje

Prvo što moramo razbiti, kada se radi o ovoj temi, jeste onaj čuveni mit o tome da će vam kosa opasti ako je perete svaki dan. Ćelavljenje je genetski predodređeno, tako da ako vam je suđeno da u određenoj životnoj dobi ostanete bez kose, bez nje ćete i ostati. Svakodnevno pranje može ubrzati ćelavljenje jedino ako ne koristite odgovarajuće preparate za pranje i negu kose. Šampon morate prilagoditi tipu kose koji imate. Suvu ćete prati šamponom za suvu kosu, masnu šamponom za masnu, a nikada nećete pogrešiti ako koristite šampon za normalnu kosu.

Šamponu obavezno pridružite regenerator, jer svako zdravlje kreće od korena, pa tako i zdravlje kose. Regeneratori održavaju zdravlje temena glave i korena dlake, a bez njih nema ni zdrave kose. E, sad jedan insajd savet – ne kupujte proizvode 2 u 1 ili bilo kakvu sličnu varijantu. Zapitajte se sami, vrlo je logično – kako je moguće da jedan preparat istovremeno i otklanja mast i ulja kose, a zatim ih istovremeno nadomešćuje? Takođe, ne koristite uvek jedan isti brend. Kosa se nakon nekog vremena navikne na njega i posle toga ne reaguje isto kao nakon prvih nekoliko puta pranja tim preparatom. Najbolje je da ih menjate na nekih mesec ili dva.

Šišanje

Idealan tajming za šišanje je na svakih mesec ili mesec i po dana. To je neka granica nakon koje kosa gubi elastičnost i oblik.

Dodatna nega

Dodatna nega se uglavnom odnosi na neke bonus preparate koje koriste ljudi sa oštećenom kosom ili kosom lošeg kvaliteta. Naravno, postoje brojna pakovanja i kremice koje se mogu upotrebiti u pomenutim situacijama, ali redovna higijena, regenerator i prevencija su u ustvari tri osnovna sredstva dodatne nege kose. Kako smo o prva dva već govorili, veću pažnju ćemo posvetiti ovom trećem, za muškarce i najznačajnijem segmentu. Počevši od tinejdž godina, preko faksa do studiranja života, gelovi, ulja, pene i razni voskovi za kosu nerazdvojni su prijatelji svakog muškarca. Ne, nećemo vas nagovarati da ih batalite i da se odlučite za prirodan look, jer znamo da je to uzaludan posao. Prosvetlićemo vas kako i koje od ovih preparata da koristite.

Osnovna funkcija im je učvršćivanje (prim. aut.: interesantno koliko je muškarcima bitno da im sve bude čvrsto, trebalo bi razmisliti o tekstu na ovu temu), ali ne učvršćuju svi gelovi na isti način. Kada birate gel, penu, vosak… uvek imajte na umu da nakon stvrdnjavanja ovi preparati zatvaraju pore kože glave i da koža tada ne može da diše. Logično, ako često koristite gel, dlake će vam poispadati dok kažete – DLAKA. Međutim, postoje i oni gelovi koji nemaju ovakav efekat. Testirajte preparat koji ste kupili – ako nakon nanošenja možete proći prstima kroz kosu, a da vam oni ne ostanu zamršeni u njoj, pronašli ste idealan proizvod. Ono što je još dobro kod ovakvih proizvoda je to da se oni ne moraju nanositi više puta na dan.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.