Prosize kapsule

Kako da budeš BAJA od STILA?

I to je STIL!

Istina je da odelo ne čini čoveka, ali mu može pomoći da se predstavi u dobrom svetlu. Dobre cipele, dobre farmerice, dobar sat, parfem, kaiš, košulja i po potrebi sako, ono su što svaki BAJA od stila mora da ima u svom ormanu. Ništa od navedenog ne mora da nosi ime neke skupe marke. Važno je da u tome što si obukao izgledaš uredno i što je najvažnije, da se ti u svojoj odeći osećaš prijatno. Nisi Baja kad nosiš Gabanu, već kad svoju običnu košulju umeš da izneseš kao da je Gabana. Upamti, nije marka ono što na košulji piše, već onaj ko košulju nosi. Kada to shvatiš, na dobrom si putu da postaneš BAJA.

Iz prethodne napomene sledi još jedna važna stavka stila – stil znači samopouzdanje. Baja od stila je samo onaj koji nema nesigurnosti u sebe ili naporno radi na tome da ih odlično sakrije. I jedna i druga opcija su u potpunosti prihvatljive, a što se tiče prve, naš ti je savet sledeći – sigurnost se gradi jedino opuštanjem. Kada budeš u stanju da se opustiš i režim misaonog rada prebaciš sa opcije SVI GLEDAJU U MENE na ZABOLE ME DUPE ZA VAS, eto i samopouzdanja, a odmah zatim, eto i stila.

Takođe, muškarac od stila mora biti džentlmen. Devojke u svemu imaju pravo prvenstva. Pridržavaš im vrata, prve ulaze u prostoriju, prve sedaju, ti im pridržavaš kaput, stolicu… u restoranu, kafiću i slično devojka uvek prva naručuje uz tvoje pitanje – šta ti želiš? Pri upoznavanju sa devojkom uvek ustaneš. Pri plaćanju računa red je da ga ti platiš, ali ako ona insistira na tome da podelite račun onda ćete ga podeliti. Osim bontona sa njom, moraš znati i druga pravila lepog ponašanja. Moraš znati kako se ponaša za stolom, kako se bira i naručuje vino, čemu služi šta od pribora za jelo…

stajling – Baja do jaja

Bonton, takođe, podrazumeva i neka druga pravila lepog ponašanja koja treba da si do sada savladao, ali ako nisi, evo ih. Nećeš ispasti veća faca ako se dereš dok pričaš i smeješ kao lud na brašno. Takođe, nisi faca ni ako si u stanju da visiš sa lustera da bi bio u centru pažnje. Duhovitost i dominantnost u društvu su VEOMA poželjni, ali i to moraš raditi sa stilom, a ne ko komad budale, što bi se reklo. Nauči da budeš pametno duhovit, a ne prosto duhovit. Iskreno, bosanski stil kod žena pali kao retko koji zato što ih opusti za čas, a to je kod muvanja najbitnije. Još neka od pravila koja bi valjalo da imaš na umu su ta da žene nikada ne smeš da juriš, već da ih privlačiš sebi. Toplo-hladno i blaga distanca je igrica koja će ti u tome najviše pomoći. Da bi je osvojio, budi neosvojiv. I uvek pazi šta pričaš. Foleri i oni sa praznim pričama prolaze dobro samo kod devojaka koje na te priče padaju. Ako želiš nešto više budi iskren i budi svoj, i molimo te NE ČAČKAJ JAJA na svakih 5 minuta – OD STILA BAJA NE ČAČKA JAJA.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

3 komentara na “Kako da budeš BAJA od STILA?

  1. Odlican text,samo mozete li mi reci kako da zene privlacim sebi,da mi one same prilaze i da se okrecu zamnom.Hvala unapred