Prosize kapsule

Šta možeš naučiti o sebi iz dužine svojih prstiju?

Interesantno je da čitanje iz dlana nije pronašlo naučnu verifikaciju ni u jednoj naučno istraživačkoj studiji, ali da zato o čitanju iz „prstenjaka“ (prsta do srednjeg, onog koji nije kažiprst) postoji milion sprovedenih studija i razvijenih teorija. Evo šta nam neke od njih govore da možemo naučiti iz posmatranja dužine svog „prstenjaka“.

Osim one uobičajene za koju ste već možda i čuli, a koja kaže da prstenjak kraći od kažipsrta znači da imate manjak testosterona i veće šanse da budete homoseksualne orijentacije, postoje još neke interesantne teorije. Jedna od njih kaže da osobe čiji je prstenjak desne ruke duži od kažiprsta imaju tri puta veće šanse da obole od raka prostate, što se dovodi u vezu sa većim nivoom prostata specifičnih antigena u njihovoj krvi, a isti geni se nalaze i u krvi obolelih od raka.

Logično, a i istraživački potvrđeno, muškarci koji imaju duži prstenjak od kažiprsta, muževniji su i uspešniji, a kako je pokazalo istraživanje jednog američkog antropologa, dužina prstenjaka povezana je i sa proizvodnjom sperme – što duži prst imaćete više sperme.

Istraživanje sprovedeno na Kembridžu pokazalo je da su muškarci sa dužim prstenjakom od kažiprsta uspešniji u sportu i u poslu, a neka istraživanja čak su dovela u vezu i dužinu vaših prstiju i odlike vašeg karaktera. Ona kažu da su momci sa kažiprstom i prstenjakom približno jednake dužine najčešće mirni, emotivni i dragi, dok su oni sa kraćim prstenjakom najčešće pomalo zli. A kakav je vaš „prstenjak“?

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Šta možeš naučiti o sebi iz dužine svojih prstiju?

  1. hehe… 🙂

    Moj prstenjak je kraci od kaziprsta… Sad, kazu da sam pomalo zloca, al to mi kazu oni koji me vole. 😀

    A sad ovo sto se tice seksualne orjentacije, to sam cuo i ranije, al eto u mom slucaju, hvala bogu, nije tacno. 😀 bar se nadam hahahaha 🙂

    • Hahahah.. i mi smo se kolektivno odmerili, i kad se uzme prosek, može se reći da je M@N! mali, ali zajeban! 😀 😀 😀
      Pozdrav!

Ostavite komentar