Prosize kapsule

Lubrikanti – šta su i kako se koriste?

Draga, da podmažem?

Osim osnovne namene, a ona je prostim jezikom rečeno – podmazivanje suvog vaginalnog područja kod žena koje imaju problema sa vlaženjem, lubrikanti su davno prerasli u nešto više. Danas, lubrikanti mogu biti dodatak vašim seksualnim igricama koje će seks učiniti boljim. Evo jednog info teksta o svemu što bi vam na temu lubrikanata moglo biti od PRVE pomoći. Detalje ćemo upotpuniti vremenom…

Zašto se koriste lubrikanti?

Usled menopauze, nedavnog porođaja, stresa, depresije ili pod dejstvom nekih lekova, kod žena se može javiti problem suvoće vagine. Nedavna istraživanja pokazala su da od ovog sindroma u Americi pati više od 20 miliona žena. Upotrebili smo izraz „pati“, jer takav problem zaista može uzrokovati veliku patnju. Seks je bolan, česte su povrede sluzokože vagine, a vremenom se može javiti i odbojnost prema seksu. Upravo zbog ovog problema i postoje lubrikanti. Svrha im je u početku bila da olakšaju seks ženama sa pomenutim problemom, ali vremenom su prerasli u seks igračku koja seks čini zanimljivijim.

Kako se koriste lubrikanti?

Lubrikante nanosite ili direktno na klitoris ili na kondom. Potrebno je naneti veću količinu lubrikanta, a detalji o upotrebi uglavnom su i naznačeni na proizvodu koji ste kupili. Osim regularnih lubrikanata postoje i lubrikanti koji imaju funkciju dodatnog nadraživanja klitorisa kako bi ženin orgazam bio jači, a možete ih pronaći u većini seks šopova ili preko interneta.

Koje lubrikante koristiti?

Postoje dve vrste lubrikanata, oni na bazi ulja i oni na bazi vode. Ovi prvi nisu preporučivi iako su efikasniji, jer dovode do pucanja kondoma. Mi preporučujemo lubrikante na bazi vode uz napomenu da je pri korišćenju ovih lubrikanata potrebno povremeno „dosipanje“, jer se brzo suše.

Začinite seks lubrikantima

Postoji nekoliko trikova sa lubrikantima kojima možete začiniti vaš seks. Osim toga što pomažu da pri penetraciji sve ide kao podmazano, lubrikanti se ne moraju nužno upotrebljavati samo za glavni čin seksa. Isto tako može biti koristan pri predigri. Upotreba lubrikanata sa efektom hlađenja vašu predigru može dovesti na tek nekoliko stepeni od tačke ključanja. Koriste se tako što se pre seksa ostave u frižideru na sat ili dva, a zatim se nakon hlađenja nanesu na erogene zone. Topla ljudska koža rashlađena na ovaj način postaje duplo osetljivija na dodire, tako da će milovanje erogenih zona sada imati sasvim drugo značenje. Takođe, lubrikante možete koristiti i pri oralnom seksu. Naročito su zgodnikada joj se od treme „osuše usta“. Ipak, lubrikanti sa različitim voćnim ukusima, koje preporučujemo za oralni seks, nisu zgodni za penetraciju jer sadrže šećer, pa situacija može postati prilično lepljiva. I na kraju, možete umesto intimnih delova lubrikantom namazati celu kožu, i vašu i njenu. Ne zaboravite, ipak je koža naša najveća erogena zona…

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Lubrikanti – šta su i kako se koriste?

  1. Pingback: Kako povećati penis? Najbolje vežbe za povećanje penisa | Muški magazin - M@N!