Prosize kapsule

Humphrey Bogart – šmeker za sva vremena!

Ono što mlađe generacije znaju o Hemfri Bogartu, uglavnom se svodi na par isečaka iz Kazablanke provučenih u nekom spotu, reklami ili filmskom pregledu. Ipak, oni malo stariji, sećaju se Hemfrija iz dana kada je imao status ultimativnog šmekera, koji mu je doneo slavu za sva vremena – i kao glumcu i kao zavodniku. Istina, nema biceps kao Arnold, stajling kao Kluni, niti Bredovu dečačku lepotu, ali upravo zato on i jeste Hemfri Bogart, jedan i jedini – šmeker za sva vremena.

Kao prvo, Hemfri je pokazao da ime ne čini slavu. Priznaćete, njegovo nije bog zna kako zvučno. I upravo zbog toga svrstali smo ga među ikone stila za sva vremena. Za razliku od današnjih zvezda oko čijeg brendiranja radi čitava mala kompanija stilista, menadžera i savetnika kako bi se u modnim rubrikama uz njihovo ime i prezime pojavila ona čuvena konstatacija – čovek od stila, zvezde starog kova su bile STIL. I nije im bio potreban niko da im to objasni niti potvrdi.

Glavna stavka Bogartovog stila svakako je bilo njegovo samopouzdanje. Činjenica je da šta god obukli i kako god se ponašali, to neće biti to, ako ne verujete u sebe, i ako u svakom trenutku pogledom čvrstim kao čelik ne možete skrenuti pažnju sa odeće na sebe. Samopouzdanje je najbolji komad odeće koji možete obući, sve drugo će se idealno slagati uz njega. Uostalom, Hemfri je u svojim filmovima najčešće nosio francuski mantil, poštarsku torbu i cigaretu. Mislite li da bi neka od današnjih filmskih zvezda uspela da izgradi imidž ikone stila uz pomoć ovo troje? Teško… Ali zato i jeste jedan Hemfri Bogart.

Ako želiš da naučiš nešto od pravog šmekera, a ne ovih današnjih pešovana, onda uči od Hemfrija. Nije važno odelo, već čovek koji ga nosi. U ovom slučaju to je mantil. Možda nije pravo vreme za savete o kišnim mantilima, ali pošto će jesen svakako doći, ti je dočekaj spreman u Bogart fazonu. Idealna dužina mantila bi trebala da bude tek malo iznad kolena, ali mantil iako bitan nije i najvažniji deo Hemfri Bogart stajlinga. Najvažniji je da znaš ko si, u šta veruješ i šta želiš od života. Jednom rečju to se zove STAV, a uz pravi stav svaki stajling će poručivati – to je šmeker za sva vremena!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar