Prosize kapsule

Pravila stila – u dvadesetim!?

Ovo što sledi nemoj nikako shvatiti kao popovanje, prigovaranje, zvocanje.. ništa nalik onome što verovatno često čuješ od roditelja koji su po tvome rođenju kod babice zadužili bon za doživotno gunđanje – ne oblačiš se lepo, nisi uredan, lenština si najgora na svetu, pogledaj ocene.. sve je to zbog one kurvetine sa kojom si.. Ne, ono što sledi je običan dobronamerni savet, a ti ga prihvati ako hoćeš, a ako nećeš.. šta mi tu možemo. Evo nekoliko predloga kako da odeću koju nosiš prilagodiš godinama u kojima si..

Eksperiment

Probao si to na časovima hemije, eksperimentisao si (nadamo se uspešno) i u krevetu, a sada je vreme i za malo modnog eksperimentisanja. Činjenica je da muškarci u svojim ranim dvadesetim još uvek nemaju baš jasnu predstavu o sebi – o tome ko su, koji su njihovi životni ciljevi, a o modi i ne razmišljaju. Jasno, konture postoje. Ipak, čemu život ako bar u skicama nemaš ono što želiš od njega. Jedino što je sve još uvek prilično nejasno i tek se treba graditi i usavršavati. Eksperiment, bar u modnom pogledu je najbolji način da pronađeš svoj stil. Sledeći onu mladost-ludost parolu, budi lud do kraja. Isprobaj sve što ti padne na pamet, ispajaj nespojivo, promeni hiljadu pravaca i stilova. Nakon 100 pogrešnih pronaćićeš jedan koji je pravi i upravo taj stil biće onaj koji će najbolje oslikavati tebe. Dodatno, znaj da ćeš kada ga napokon pronađeš, biti na odličnom putu da pronađeš i sebe. Tražeći sebe u modi, ali i u sportu, književnosti, muzici, filmu, poslu i hobijima ti nesvesno gradiš svoju ličnost. Samo se niakada nemoj zavarati da taj posao ima kraj. Učiš dok si živ…

Odbaci logoe

Majice sa aplikacijama možda jesu trendi i izgledaju cool, ali u ovim godinama jedina reklama na tvojoj odeći bi trebala da bude ona koja reklamira tebe. Naš savet je da se odlučuješ uglavnom za jednostavne majice i polo majice, a ako baš želiš nešto sa aplikacijom nek to bude neka poruka sa smislom, da nešto govori o tebi.

Kvalitet

Pravo je vreme da među svoje trenerke, majice i novopazarske farmerice uguraš par komada skuplje i kvalitetnije odeće. Ne mora to biti gomila odeće. Dovoljno je da odabereš jedne dobre farmerice, dve košulje, kaiš i cipele. Nek ti ovo bude odeća za posebne prilike, a videćeš kako godine budu prolazile tih prilika će biti sve više. Počni sa pripremom na vreme.

Mera

Odbaci sve ono što ti je veliko, malo, ono što je odevno nasleđe koje je u svom detinjstvu nosio tvoj vremešni stric ili ujak koji evo čeka svog trećeg unuka. Mi Srbi smo skloni tom gomilanju.. sve će trebati. Jasno, matorci su imali hiljadu puta bolje krpice nego mi danas, ali to ne znači da ćeš i ti dobro izgledati u njihovoj odeći. Staro je jednostavno staro. Međutim, retro je ponovo u modi i iznenadićeš se kako lako možeš naći te iste ujakove pantalone, ali NOVE. Dalje, ne dozvoli da odeća visi na tebi ili da ti bude prekratka. Jednostavno, pronađi svoju veličinu i nju nosi.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.