Prosize kapsule

Najskuplji motori na svetu

Kako smo radnu nedelju započeli zverima na dva točka, red je da je na isti način i okončamo. Ovoga puta vam nećemo navesti još 10 Marisinih ZA motore, ali ćemo vas obradovati listom najskupljih motora.

Iskreni da budemo, ovo je kao i sve liste tek okviran prikaz nekih od najskupljih motora, jer se svakodnevno u poretku naj-naj pozicije redovno menjaju, neki motori ispadaju, dolaze novi… Kao i uvek dobrodošli su svi vaši predlozi koji bi se to motori uz dole navedene mogli naći.

MV-Augusta F4CC – 120,000$

Ovu mašinu u želji da stvori nešto komercijalno, ali opet jedinstveno kreirao je Klaudio Kastiljoni. Motor koji nosi njegove inicijale dostiže brzinu od 315 kilometara na sat, a karoserija mu je napravljena od platine.

MTT Turbine SuperBike – 150,000$

Ovaj motor ne samo da je jedan od najskupljih, već drži i Ginisov rekord za najbrži i najmoćniji motor na svetu. Turbo motor napravljen je u saradnji sa Rols Rojsom, a osim standardnih gedžeta ovaj turbo motor ima ugrađene kamerice i LCD color ekran za bezbedniju vožnju, “Smart Start” paljenje i gomilu drugih zanimljivih stvarčica, zbog čega je veoma omiljen među holivudskim zvezdama…

Icon Sheene – $160,000

Ovaj motor stvoren je od strane Endru Morisa u čast legendarnog britanskog Grand Prix moto-šampiona Beri Šina koji je umro u svojoj 52. godini. Upravo zbog toga biće i proizvedeno svega 52 modela pri čemu će svaki odgovarati jedinstvenim zahtevima kupca.

Macchia Nera concept bike – 201,000 $

Napravljen kad i Ducati 998RS, ovim motorom italijanski dizajneri i inženjeri krenuli su u stvaranje tehnološki ozbiljnih i skupocenih motora sa ciljem osvajanja vodeće pozicije u moto industriji. Opremljen je laganim metalima i legurama poput aluminijuma i titana što ga čini prilično laganim. Kaiševi i komponente nisu skriveni, ali vrhunskim dizajnom motor predstavlja pravi estetski užitak.

Ecosse Titanium Series RR Limited Edition – 275,000 $

Ovaj luksuzni motorcikl poseduje titanijumsko kućište sa karoserijom i točkovima od ugljeničnih vlakana. Sedište mu je ergonomski prilagodljivo, ima sistem ubrizgavanja goriva sa unutrašnjim hlađenjem, a poseban detalj je ugrađeni sat ekskluzivne francuske časovničarske kuće BRM. Postoji samo 10 modela ovog motora.

Dodge Tomahawk V10 Superbike – 555,000 $

Ova reprodukcija Dodžovog koncept motora “automotive sculpture”, zakonski nije dozvoljena za javnu vožnju. Rezervoar od 8. 3 litara i 10-o cilindrični motor ovu zver do 100 kilometara na sat dovode za svega 2. 5 sekundi. Maksimalna brzina koju Dodž Tomahavk dostiže jeste 400 kilometara na sat.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Najskuplji motori na svetu

Ostavite komentar