Prosize kapsule

Bili smo na – EXTREME SPORT TAKMIČENJU WINNER OF BELGRADE

Subota popodne,14:30 a.m. temperatura vazuduha se bliži 40-om podeljku… Ulice Beograda su gotovo puste ali u blizini TC UŠĆE u skejt parku atmosfera je naročito uzavrela. Ne toliko zbog klime, koliko zbog stotina vatrenih skejtbordera, rolerblejdera, bmx vozača i drugih najekstremnijih sportista koji su na rampama i skakaonicama za ovaj vikend zakazali veliki međunarodni obračun u onome u čemu su najbolji – akrobacijama koje oduzimaju dah.

Došli su sa svih strana. Mnogo je njih krenulo na put iz Austrije, Nemačke, Francuske, Mađarske. Stigle su nam i drage komšije iz ex republika Hrvatske, Slovenije i Crne Gore… Bilo je tu i Amera i Kanađana, ceo ekstremni svet u malom. Odmah iza skejt parka u hladu krošnji, razapeli su šatore, povadili svoju opremu, kacige, štitnike za kolena, zglobove, na nogama svi imaju patike tzv.skejterke… i žurka moze da počne.

Iako je dan bio neizdrživo vreo takmičari su imali podršku brojne pulike koja ih je bodrila sa tribina glasno skandirajući njihova imena, a najvecu pažnju izazvao je bajker iz Austrije, dvadesetosmogodišnji Senad Grošić, momak koji je već 14 godina profesionalac. Kreator je trikova pod nazivom „bike flip” i „double tailwhip”. Prvi je BMX vozač koji je u avgustu 2006. godine uspeo da uradi “540 tailwhip” na evropskom tlu. Poznat je pod nadimcima „Senator“ ili „Legolas Božiji“ i definitivno je trendseter na evropskom terenu, ali takođe ima veliki uticaj u svetskom vrhu BMX-a. Užarenu atmosferu dodatno je podgrejao hard-rok-metal bend koji je bukvalno “spržio” atmosferu gitarskim rifovima i moćnim vokalom frontmena….

Iron Abs za vas

Posmatrajući ovaj neobičan skup, još jednom smo shvatili da jedino sport, mladost i ogromna pozitivna energija kojom ovo dvoje odišu mogu učiniti da se na + beskonačno stepeni beogradskog asfalta izgube sve granice, pomešaju svi jezici i svi ti različiti ljudi ipak ekstremno dobro „kapiraju“.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar