Prosize kapsule

Najluksuznije jahte na svetu

Prethodnih nedelja na našem luksuznom tapetu našli su satovi i automobili, međutim, kako je u toku leto, logično je da sledeće na redu budu najluksuznije jahte na svetu. One koštaju stotine miliona dolara, opremljene su svime, od heliodroma do tostera, a pripadaju, naravno, srećnicima dovoljno bogatim da u luksuzu uživaju i na vodi. Dame i gospodo, predstavljamo vam 10 najluksuznijih jahti na svetu…

Le Grand Blue – 90 miliona dolara

Ovaj „čamčić“ prelazio je iz ruke u ruku skoro svih većih ruskih milijardera. Prvo je bio u vlasništvu Romana Abramoviča koji ga je, kada se smorio, prosledio Eugenu Shivdleru, a jahta je zatim zaplovila i među druge ruske tajkune. Le Grand Blue napravljen je u Nemačkoj 2000. godine. Dugačak je 370 stopa, ima motor od 3. 600 konjskih snaga, 50 članova posade, a uz ovu zver bonus dobijate i jedrilicu i gliser.

Tatoosh – 100 miliona dolara

Brod dugačak 301 stopu poseduje ko-osnivač Majkrosofta, Pol Alen, koji podatke o svojoj jahti drži u velikoj tajnosti. Ipak, procurilo je da se na jahti nalazi pozorište, bazen, a dva platoa za helikoptere očigledna su stvar.

Annaliesse – 103 miliona dolara

Ova jahta na svojih 280 stopa dužine može primiti 300 gostiju, a tek da im ne bi bilo dosadno opremljena je spa centrom, salonom, bibliotekom, igralištem za decu i bioskopskom salom. Na jahti se nalazi 15 kraljevskih apartmana.

Alysia – 116 miliona dolara

Alisia je poznata po prelepom ogromnom salonu od 1. 300 kvadratnih stopa, u okviru kog se nalaze dnevni boravak, kupatilo sa đakuzijem i spavaća soba sa kraljevskim francuskim ležajem. Osim ovog salona, na još pet paluba do kojih se stiže liftovima raspoređeni su teretane, spa centri, a posebna poslastica je svakako paluba za sunčanje na kojoj se osim prostora za sunčanje nalaze i restoran, bar i vinski „podrum“ sa 500 različitih sorti vina. Ako se smorite od sunčanja možete ići na skubadajving pošto je ova jahta opremljena i sa dva skuba – skutera.

Ecstasea – 129 miliona dolara

Evo još jedne igračkice Romana Abramoviča. U pitanju je jahta čiji je enterijer urađen u azijskom stilu, a sav nameštaj i stolarija napravljeni su od bambusa. Diskoteka, sauna i tursko kupatilo čeka sve goste koji na jahtu mogu svratiti i helikopterom.

Pelorus – 130 miliona dolara

Ponovo Roman! Inventar – bazen, heliodromi, mini podmornica, sistem za detekciju raketnog oružja, 40 članova posade.

Octopus – 200 miliona dolara

Ovo morsko čudovište od skoro 420 stopa dužine, ima sedam manjih brodova, dva helikoptera, podmornicu i moćan sonarski sistem kojim pretražuje dno okeana poput hobotnice, U vlasništvu je gore pomenutog Pol Alena.

Rising Sun – 200 miliona dolara

Ova jahta čak ima i svoju veb stranicu, a u vlasništvu je izvršnog direktora Oracle-a, Larija Elisona i filmskog producenta Dejvida Gefena. Osim svega uobičajenog, ovo čudo luksuza na pet spratova ima 82 sobe, igralište za košarku koje je istovremeno i heliodrom.

Lady Moura – 210 miliona dolara

Po narudžbini saudijskog princa Nazerala Rašida, velika dama izgrađena je 1991. godine. Priča se da se lučki radnici u Monte Karlu prilično oznoje dok je usidre, a od „gedžeta“ ima ogroman bazen sa peščanom blažom duž cele obale bazena, a tu je naravno i pokretni krov.

Dubai – 350 miliona dolara

Jahta dužine 530 stopa, čiji je enterijer radio Filip Stark, a koja može primiti 115 gostiju pripada šeiku Dubaija, Muhamedu Bin Rašid Al Moktaumu. Na jahti se nalazi 6 klasičnih gostinjskih apartmana i 5 VIP apartmana. Centarlni deo unutrašnjosti jahte zauzima ogroman atrijum koji povezuje svih osam paluba jahte Dubai. Napolju se nalazi veliki bazen, tereni za skvoš, nekoliko heliodroma i čak jedan manji avionski hangar. Bruka…

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Najluksuznije jahte na svetu

  1. A šta je sa jahtom Aleksandre Meljničenko i njenog muža, koja bi na ovoj listi trebalo da bude na 2. mestu, jer joj je cena 300 miliona dolara?! :))

Ostavite komentar