Prosize kapsule

Najskuplja piva na svetu

Iako se kao luksuzna pića po ovim trendi muškim magazima redovno navode skupa vina, šampanjci i razne žestine, mi ćemo vam pokazati da i omiljeni alkoholni napitak većine muškaraca može biti LUKSUZAN. Prednost, nakon flaše ovog luksuza niko ti neće zameriti čak i ako podrigneš… Pred vam su tri najluksuznija piva na svetu.

Vielle Bon Secours

Ovo vrhunsko pivo košta oko 1. 000$ po flaši, i može se naći jedino u londonskom baru po imenu Bierdrome.

Samuel Adams’ Utopias

Sam Adams je pivo proizvedeno u Bostonskoj pivari, a sa cenom od 100$ po flaši plasiralo se na drugo mesto naše liste najskupljih piva na svetu. Ambalaža u koju se toči ima tradiciju od sto godina, a po sadržaju alkohola od 25% svrstano je među najjača piva na svetu. Proces vrenja traje 12 godina što mu daje bogat i jedinstven ukus, a proizvodi se u svega 8. 000 flaša godišnje.

Tutankhamen Brew

Recept za ovo pivo potiče još iz vremena drevnog Egipta. Znamo da su Egipćani izmislili pivo, a to je potvrdio i tim istraživača sa Kembridž univerziteta koji su najstariji recept za pivo pronašli u hramu Sunca kraljice Nefertiti. Tom prilikom u hramu je pronađena i mini pivara za koju se veruje da ju je izgradio kralj Akhenaton, Tutankamonov otac. Uz konsultaciju Škotskih pivara, pivo po receptu drevnih Egipćana proizvodi se u laboratorijama Kembridž Univerziteta po ceni od 52$ za flašu. U pitanju je, takođe, ograničena serija..

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar