Prosize kapsule

Kristofer Langan – najinteligentniji čovek na svetu

Primer Kristofera Langana, njegovo ime i život još jedna su potvrda one da nije važno znati, već kako to što znaš iskoristiti. Kristofer Langan je, verovali ili ne, najinteligentniji čovek na svetu. Njegov koeficijent inteligencije procenjen je na neviđenih 210, što je za nekih 35 više od Alberta Ajnštajna. Ipak, Langan nije odrastao po katedrama najpoznatijih svetskih instituta već na farmi u Misuriju, tokom života baveći se poslovima nimalo nalik onima koji bi se očekivali od nekoga sa najvećim IQ-om na svetu. Priča o Kristoferu Langanu, jedna je od onih koje nemaju srećan kraj, ali upravo zbog toga i jeste priča koja se našla na stranicama M@N! magazina. Život nije uvek savršen – naviknite se.

Sudbina je tema životne priče koju vam danas pričamo kroz život najinteligentnijeg čoveka na sveta, Kristofera Langana. Da li je dovoljno samo imati talena, biti nadaren, pametan ili je za uspeh potrebno nešto više? Kristofer Langan nam je pokazao da jeste.

Odrastao u zabačenom mestašcu u Montani, što bi se kod nas reklo – pičkovcu Bogu iza nogu, Kristofer Langan je u startu bio osuđen na prosečnost. Ipak, mali Langan je u svom prosečnom okruženju još od prvih meseci života pokazivao simptome natprosečnosti. Progovorio je sa 6 meseci, naučio savršeno da čita i piše do četvrte godine, a u školi je ostvarivao uspehe koji su bili ispred njegovih vršnjaka za po nekoliko godina. Ipak, ne zaboravimo da je Kristofer odrastao u sredini koja nije umela da prepozna ništa iznad proseka, i upravo u tome se i ogleda sva tragedija Langanovog života. Svestan svojih kvaliteta on već u prvim razredima osnovne škole ima velike planove i životne snove. Ipak, ubrzo su mu raspršeni činjenicom da je odrastao u siromašnoj porodici uz očuha koji je neprestano fizički zlostavljao majku i njega uz dodatno odsustvo bilo kakvog sluha okoline za njegov očigledan dar.  Premlaćivanje od strane očuha bilo je svakodnevno od Krisove šeste godine, zbog čega je Kris i počeo sa bodibildingom i dizanjem tegova. Shvatio je da mu pamet ipak ne može pomoći u sredini u kojoj se ceni jedino brutalna fizička sila. Tek u četrnaestoj godini Kristofer je uspeo da izbaci očuha iz doma i zaštiti sebe i majku od njegovog nasilja. Uz čuđenje i neshvaćenost okoline i godine agonije i oskudicu u kojoj je proveo detinjstvo, snovi Kristofera Langana postajali su sve dalji, a sve bliža postajala je stvarnost. A stvarnost Kristofera Langana najbolje je oslikana njegovim rečima – nakon shvatanja da sreća i talenat retko idu zajedno, a da ja nisam bio jedan od tih retkih, počeo sam ŽIVIM život. I tako je, nakon kratkog i bezuspešnog pokušaja da proživi svoje snove upisavši se na Univerzitet Montane s kog je ubrzo morao da se ispiše i zbog nedostatka novca, ali i zbog činjenice da je bio pametniji od većine profesora, Langanov život krenuo sasvim drugim tokom. Radio je kao fizički radnik, vatrogasac, kauboj i na kraju kao izbacivač po Njujorškim noćnim klubovima čime se i danas bavi.

1999. godine Langana kao najpametnijeg Amerikanca otkriva magazin Esquire, ali tada je Langan imao već 47 godina i za neki novi početak bilo je kasno. Inteligencija mu je proverena i u rialiti šouu ABC televizije 20/20 kada doktor Robert Noveli ostaje u šoku shvativši da Langanov koeficijent inteligencije nije merljiv nijednim danas postojećim testom. Ipak, jedino dobro što je proizišlo iz medijske pompe o Langanovom neviđenom intelektu jeste to da je on osnovao MEGA fondaciju čija bi finansijska sredstva trebala da pomognu sve one čija je životna priča nalik priči Kristofera Langana. Za to vreme, Langan je i dalje izbacivač u njujorškom klubu, a slobodno vreme provodi dorađujući svoju CTMU teoriju, teoriju o svemu i svačemu, nadajući se da će nam ona jednog dana pomoći da promenimo naše viđenje Boga i sveta.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Kristofer Langan – najinteligentniji čovek na svetu

 1. Sta ti je zivot,inteligencija je prisutna ali snovi daleko,ni jednom Albertu Ajnstajnu uspeh ne bi bio zagarnatovan da mu na tom polju nije pomogla zena srpskog porekla Mileva Maric,sto bi znacilo treba se snaci uz neciju pomoc kako bi dosli do velikog uspeha odnosno cilja,induvidualno je jako tesko.

  Mozda je jedini primer toga Nikola Tesla za koga se smatra da je i dan danas najprakticniji covek svih vremena ali je tragedija u tome sto su drugi prepoznali svoj uspeh zahvaljujuci njegovim otkricima pa je zbog mnogih bio osporavan.Sta nam to govori,nije bitno koliko smo inteligentni,prakticni da svoje ideje pretvorimo u dela da bi ostavrili snove i cilj kojim tezimo,nego kojim putem zelimo da stremimo ako se zbog toga budemo sluzili linijom manjeg otpora kako bi se probili na vrh.Tada nas niko nece pitati koliko smo inteligentni,prakticni kad smo se domogli vrha jer svi oni koji su u takvom drustvu osecaju se kao da su postigli isto!

  Navedite mi jedan primer najuspesnijeg coveka koji je svojim sposobnostima uspeo da se samostalno probije na vrh a da pritom pokupi svu slavu ovog sveta!

  Mnogo vise ce te naici na one koji su inteligentni,imaju ideje cak znaju kako da ih i primene ali ne znaju sa ljudima,"ajkule" vrebaju na sve strane,bivaju iskorisceni,izmanipulisani jer je i covek postao trzisna roba,nazalost uspeh se nikom neoprasta ali pohlepa skoro svakom!

  Sta je poenta ove price,u zivotu bolje prolaze snalazljivi i lukavi ljudi koji svoj potencijal pokusavaju da nadomeste preko mnogo inteligentnijih tako sto ih ili koriste ili su uz njih a njihova "maska" je ustvari lazna privrzenost radi postizanja licnog cilja.Ovo je dokazano vec milion puta i stalno se isto ponavlja jer koliko god se mi trudili da postignemo nesto,verujte drugi vas vrebaju da vam to oduzmu!

  Bez obzira na sve ako bi morao da biram inteligenciju ili uspeh zasnovan na vec objasnjen nacin,uvek bi pre birao inteligenciju ali sam onda siguran da je to vec veliki uspeh za mene jer "trag" u zivotu ne moram da ostavim gazeci preko drugih.

  ( Nista nije smesno,ovo su ozbiljne stvari!)