Prosize kapsule

Neprijatan miris tela – kako ga se rešiti?

Ovog leta sigurno ste se makar jednom zatekli u neprijatnoj situaciji da osetite specifičnu LETNJU aromu svog tela i da se zapitate – kako da se izborim sa tim. Evo nekoliko saveta iz prve ruke koji će vam pomoći kako da eliminišete, ali i predupredite neprijatne mirise tela.

Prvi uzrok neprijatnog mirisa tela mogu biti hormoni, ali i anksioznost i stres. Najvažnije za početak jeste da počnete da unosite dovoljnu količinu tečnosti. 8 čaša vode dnevno pomoćiće da izbacite toksine iz tela, a dodatno možete vašu čašu obične vode obogatiti sokom narandže ili limuna.

Naravno, osnovno pravilo za svež i čist miris tela je higijena tela. Redovno svakodnevno kupanje ujutru i uveče je nešto što bi trebalo da bude vaša rutina, ako ne želite da se krug prijatelja oko vas značajno proredi.

Kako su za neprijatan miris tela uglavnom krive bakterije koje se talože na koži, važno je da mesta koja pokriva donji veš, ali i kosa, pazuh i noge budu propisno istrljani, što bi se reklo – do krvi.

Pri upotrebi dezodoransa, naravno, koristićete antiperspirant, ali isto tako obratićete pažnju da ne preterujete sa dezodoransom, jer prevelika doza takođe podstiče razvoj bakterija.

Odeća mora biti dobro osušena, proluftirana i od prirodnih materijala. Sintetika se lako usmrdi. Birajte samo onu odeću kojoj na etiketi piše da je samo od pamuka, lana, vune ili nekog drugog prirodnog materijala. Poliakril, poliester.. i slično nije prihvatljivo, čak ni u „miliprocentima“..

Voće, povrće, dosta tečnosti, pravilna higijena i redovno menjanje prljave odeće vaš miris će preko noći pretvoriti u miomiris.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.