Prosize kapsule

Švaleri žive kraće – DOKAZANO!

Koliko gluposti i mamaca za naivne somove se može naći na ovom internetu to je neverovatno. U potrazi za zanimljivim vestima koje bismo mogli da vam serviramo kao dezert kojim ćete malo zasladiti vašu gorku svakodneicu, priznajemo – upecali smo se i mi. Somovi smo bili, to ćemo i ostati, a u prilog tome podnosimo vam izveštaj o tome kako smo se ulovili na naslov „Švaleri žive kraće“!

Kao što već pomenusmo, krstareći internetom u potrazi za sočnim vestima kojima bismo izmamili osmeh na vašem licu, naleteli smo na klasičnu „patku“ online novinarstva – naslov koji sa tekstom nema veze. Kako i priliči, naseli smo na trik i kliknuli. Kad tamo… tamo tekst koji nema veze s pameću, ali kako nismo mogli dozvoliti da samo mi u ovoj priči ispadnemo naivčine, na isti naslov smo nahvatali i vas. Ali sada ozbiljno, o čemu se u tekstu zaista radi?

Kao što smo rekli, naslov teksta glasi „Dokazano – švaleri žive kraće“. I dok je većini vas na pamet palo „naravno da žive kraće, pre ili kasnije ih odstreli neki ljubomorni muž“, u ovom tekstu se govori o medicinskoj strani pomenutog fenomena. Kako to obično biva, na nekom univerzitetu, neki doktor je vršio neko istraživanje i došao do zaključka da ženskaroši i švaleri žive kraće. Svoju tvrdnju potkrepio je činjenicama da švaleri troše suviše energije na brojne žene s kojima su, i da zbog toga zanemaruju svoje zdravlje, vodeći neuredan i nezdrav život. Upravo zbog ovoga umiru pre onih koji su konzumiranjem čvrste i stabilne veze sebe naučili zdravom životu.

E, sad, sve bi ovo bilo u redu da nije sledećeg veoma bitnog pasusa, pasusa u kom se objašnjava na osnovu čega je poštovani doktor sa poštovanog instituta došao do poštovanog zaključka. Dakle, doktor je svoju teoriju postavio na osnovu posmatranja ponašanja RIBA. Posmatrajući ribe, pri čemu je jednoj grupi mužjaka obezbedio veći broj ženki za parenje, a drugoj manji, cenjeni doktor je primetio da mužjaci koji su imali više partnerki sporije napreduju u odnosu na ove druge mužjake, da su sitniji i da brže uginu. Na osnovu ovog istraživanja, Doktor  Mozgalo je epohalno zaključio – ŠVALERI ŽIVE KRAĆE!

Hmm… pitamo se da li je pri paraleli riba-muškarac, dotično mozgalo, uzelo u obzir samo činjenicu da se većina muškaraca po prirodi može porediti sa somovima, ili je pak u donošenju zaključka pošlo od neke druge premise? Mi bismo, eto, obavezno pomenuli i taj aspekt da se većina muškaraca koji su čak i u ozbiljnim vezama i brakovima često ponašaju kao somovi. U tom slučaju, doktorova teza pada u vodu, jer bi po logici muškarac=riba, tada svi somovi, a ne samo oni koji se švaleraju živeli kraće. Činjenica je ipak da nije tako…

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.