Prosize kapsule

Metroseksualci više nisu u trendu!

Prvu deceniju trećeg milenijuma obeležili su napirlitani manekeni ćosavog tela, bisernih osmeha, negovanog lica, tela i noktiju, poturajući nam metroseksualizam kao zakonitost koje se svi muškarci moraju slepo pridržavati. Obrazloženje – metro je IN. Biti uglađen, voditi računa o sebi, svom telu, izgledu i zdravlju, svakako nije ništa loše, i to su neki postulati metroseksualizma koje bi svi muškarci trebali da prisvoje i primene, ali sa merom. Za sve one koji su propagirali neumereni metroseksualizam na kraju se ispostavilo da ipak preferiraju homoseksualizam, a to, bar što se tiče stajlinga okorelih strejtera, nije IN. Uostalom, poslednja istraživanja pokazala su da se i žene poslednjih godina sve više odlučuju za tradicionalnu muževnost…

Prema jednoj američkoj anketi u kojoj je učestvovalo nešto više od 2. 000 muškaraca i žena, snaga, muževnost i grublji karakter ponovo su odlike muškarca koje većina žena traži. Keri Lukas ispred Ženskog nezavisnog foruma, jedan od organizatora ankete, smatra da iako Holivud svoj publici plasira sliku preplanulih zategnutih lepotana u trendu, ova slika ne odgovara realnosti.

„Podela uloga među polovima, još uvek je veoma prisutna i teško da se tu nešto u skorije vreme može promeniti“ – ističe Lukasova. U prilog njene tvrdnje idu i rezultati ankete koji kažu da se čak 62% žena pri odabiru najpoželjnijih osobina kod muškarca odlučilo za odlike mačo muškarca, a samo njih 16% za odlike modernog muškarca. Ostale su kao bitne navodile samopouzdanje, snagu, karakternost.. Dakle, sve u prilog dobrim starim Alfama. Keri Lukas zaključuje da tu nema mnogo filozofije. Mediji su jakom kampanjom pokušali da stvore jedan lažni efekat koji na kraju ipak nije uspeo da se ustali kao neko spontano i prirodno pravilo. „Po prirodi, muškarci će uvek biti skloniji ženstvenijim ženama, a žene muževnijim muškarcima“ – zaključuje Keri Lukas.

Doktorka Kerolin Gral, psihijatar i još jedna od organizatorki ankete smatra da se odlike modernog muškarca jednostavno ne uklapaju u ono što sa psihičke strane žene žele od muškarca. Metro muškarci su po prirodi okrenuti sebi, svom telu, izgledu, modi, zdravlju.. U neku ruku, oni su egoisti koji misle samo o sebi. Većina žena, pak, u muškarcu traži nekoga ko će biti tu za nju, ko će biti njen zaštitnik i ko će brinuti o njoj.

„Muškarac kojem je važnije kako izgleda od toga kakav je otac ili partner odraz je vremena u kojem živimo. Muškarac koji s prezirom gleda na muževnost nije pravi muškarac i ne poznaje prave žene”, zaključuje dr. Gral.

Pitanje za vas, očekivano glasi – mogu li se metro i mačo spojiti u jedno?

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Metroseksualci više nisu u trendu!