Prosize kapsule

Kegelove vežbe – trening za čeličnu erekciju!

Kegelove vežbe smo već pominjali kod tekstova koji se bave problematikom preuranjene ejakulacije i erekcije. One služe za kontrolisanje semena, mokraće, čvrstine i dužine erekcije, kao i brzine ejakulacije. U svakom slučaju veoma korisne vežbice, a kao što je to slučaj sa svim vežbama i treninzima i kod ovog postoji nekoliko pravila uz čije se poštovanje mogu postići najefikasniji rezultati. Evo kako izgleda jedan trening Kegelovih vežbi.

Kegelove vežbe se zasnivaju na zatezanju i opuštanju pubičnih mišića, i važno je tokom njihovog zatezanja  opustiti sve druge mišiće. Pubični mišići se nalaze između trtične i stidne kosti, i ponekad se pri vežbanju lako mogu pomešati sa trbušnjacima. Za vežbe koje slede ruke vam nisu potrebne, u pitanju je samo zatezanje i opuštanje mišića koje možete izvoditi bilo kada i bilo gde, što je još jedna od prednosti ovih vežbi. Prva i osnovna je svakako erekcija koja mami osmeh na lice, ali tu je i bolja kontrola mokrenja.

Kegelova vežba broj 1.

U tri seta brzo zatežite  i opuštajte pubične mišiće. Svaki set neka traje 10 sekundi, a između setova napravite 10 sekundi pauze.
Zatim u 10 setova stisnite i opustite, ali da svaki set traje 5 sekundi. Napravite pauzu od 5 sekundi između svakog seta.
Onda stisnite i držite pubične mišiće tako 30 sekundi. Ponovite to u 3 seta, a pauze između setova neka traju po 30 sekundi.
Vežbu ponavljajte svakog dana.

Iron Abs za vas

Kegelova vežba broj 2.

Stisnite mišiće na 5 sekundi. Ponavljajte u 10 setova. Opustite se pa ponovite.
Zatim brzo stisnite i otpustite mišiće 10 puta. I tako tri seta.
Stisnite mišiće i držite što duže možete. Neka vam cilj bude 2 minuta.
Dva puta nedeljno, a kada se osetite dovoljno jakim može i svaki dan.

Kegelova vežba broj 3.

30 setova zatezanja i opuštanja pubičnih mišića. Cilj vam je doći do 100.

Zatim napravite 5 setova, ali tako da zategnete mišiće što jače možete i držite 20 sekundi. Pauzirajte 30 sekundi između setova.

Kegelova vežba broj 4.

Ovde broj setova zavisi isključivo od vaše utreniranosti. Zatežite i opuštajte mišiće 2 minuta dnevno sve dok ne budete mogli da napravite tri puta po 20 minuta dnevno, što je nekih 200 ponavljanja po setu.

Uvek je važno imati na umu da su Kegelove vežbe baš kao i sve druge – vežbe. Neophodno je osluškivati svoje telo, ne forsirati i ići korak po korak. Pauza je zlatno pravilo svakog treninga.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

9 komentara na “Kegelove vežbe – trening za čeličnu erekciju!

 1. da li je ok da se sve vezbe rade u toku jednog dana???
  i da li su vezbe i za erekciju i za preuranjenu ejakulaciju???

  • kvazimodo,

   Kegelove vežbe su pre svega za odlaganje ejakulacije. Ovaj tekst ima jedan propust a to je savet kako locirati mišiće karličnog dna koji se vežbaju na ovaj način. Najlakše ih je "osetiti" tokom mokrenja, kada se napneš da prekineš mlaz mokraće… Vežbe u tekstu su poređane od lakših ka zahtevnijih, tako da ne treba da radiš sve isti dan, nego kreni sa vežbom jedan u prvoj nedelji (svaki dan po dva puta), iduće nedelje pređi na vežbu dva i tako dalje…

  • ako pijes kreatin i glutamin usput onda mozes ili nesto sto ti povecava nivo ATP-a u organiz
   mu onda mozes..uz dekstrozu,tj glukozu naravno

 2. Meni su pomogle za preuranjenu ejakulaciju ali kad se prekine s vezbanjem posle nekog vremena problem se vraca barem je tako bilo kod mene mada je mozda i nesto drugo uzrok tome.

 3. El moze neko da mi pojasni vezbe 2,3 i 4. Malo su mi nejasne. Unapred hvala.

 4. ok ali moze li neko da mi kaze koji su to pubicni misici i gde se nalaze?

 5. Sjajne vjezbe,al misljenja sam da bi ih trebalo kombinovati i sa vjezbama trbusnjaka posebno donjih.

 6. moze li mi neko reci samo koji su to pubnicni misici da znam ? hvala unapred

  • To su mišići između anusnog otvora i testisa, ali je veoma važno da kada stežeš te mišiće istovremeno ne stežeš i stomak! Moraš da kontrakciju usredsrediš na taj deo.