Prosize kapsule

Da li pivo zaista goji?

Mali veseljak

Kad smo već u “vodama” piva hajde da kažemo i par korisnih informacija o ovom svima nam omiljenom alkoholnom napitku. Ne, nećemo smarati sa onim – ko ga je prvi pravio, gde, kada i kakve vrste piva postoje. Bićemo mnogo praktičniji i odgovoriti na par pitanja koja svi mi postavljamo. Za početak – da li pivo zaista goji?

Iron Abs za vas

Da li pivo goji?

Kako bi se apsolutno kosilo sa svim našim ubeđenjima da kažemo išta PROTIV piva, naš odgovor će glasiti ovako – u poređenju sa drugim alkoholnim pićima pivo je kalorično koliko i voda. Ipak, u poređenju sa vodom, pivo je kalorično koliko i komplet lepinja naspram integralnog peciva. Šta ćete, moramo biti iskreni. Dva decilitra piva u proseku ima oko 75 kalorija. Kako smo muškarci, niko od nas neće naručiti čašicu piva, već veče obično počinjemo sa kriglom. Ta krigla ima 200 kalorija što je ravno jednom međuobroku. Priznajte, koliko vas se zaustavi na krigli? Da, pivo GOJI.

Pivce za živce?

Ovo sigurno niste znali, ali blaga pospanost koju osećate nakon krigle, dve ili koliko već nije samo od blagog procenta alkohola koji se nalazi u pivu. Hmelj od kog se pravi pivo dalji je rođak kanabisa zbog čega i dolazi do opuštanja nakon ispijanja piva. Istina je da ćete zaspati blaženim snom, ali je isto tako istina da ćete se često buditi tokom noći preterate li – nekuda mora sva ta tečnost i da ode.

Pivski stomak?

Iako pivo utiče na stvaranje pivskog stomaka, daleko značajniji uticaj ima sam način života koji s godinama postaje sve pasivniji. Zbog toga se usporava metabolizam, a samom tim nastaju i problemi sa težinom. Rešenja su dva – ili batali pivo, ili počni da treniraš.

Pivo za zdrave bubrege?

Pivo na dan odavno je poznato kao odlična terapija za čišćenje kamena i peska i mokraćnog sistema i žučne kese. Ipak, treba imati na umu granicu između ispijanja piva u medicinske svrhe i napijanja pod izgovorom medicinskih potreba.

Pivo protiv prehlade?

Verovatno ni ovo niste znali, ali pivo može pomoći kod prehlade. Pivo ima antibakterijsko dejstvo, a elementi poput cinka i magnezijuma jačaju imunološki sistem. Takođe, pola litra mlakog piva pre spavanja ublažiće kašalj i smanjiti curenje nosa.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Da li pivo zaista goji?

  1. Objavljeni tekst o pivu pripada staroj skoli nutricionizma i prevazidjen je kao i zabluda o "pivskom stomaku".

    Uprkos velikoj kolicini kalorija koje alkohol nesumnjivo sadrzi, te kalorije se 90% pretvaraju u toplotnu energiju a svega 10% se pretvara u telesne masne naslage. Setite se svih onih razdrljenih "veseljaka" kojima je pretoplo i na -10 posle par tura u kafani. Takodje pokusajte da se setite da li ste ikada videli gojaznog alkoholicara.

    "Pivski stomak" ne nastaje od piva vec od onoga sto najcesce ide uz pivo: pomfrit, pica, itd.