Prosize kapsule

Saveti za zdravu spermu

Sauna

Iako je dobra za detoksikaciju, sauna podiže temperaturu mošnica za dva stepena, a kako su istraživanja pokazala to su ključna dva stepena nakon kojih pokretljivost i proizvodnja sperme opadaju.

Mobilni telefon

Naučnici su utvrdili da muškarci koji inače nose mobilni telefon u džepovima farmerki zaista imaju sporije spermatozoide. Ipak, oni tvrde da rizik nije toliko veliki, jer se retko dešava da mobilni telefon bude u direktnom kontaktu sa testisima kada ima i najveći negativni efekat. Mada, zašto biste rizikovali…

Iron Abs za vas

Laptop

Laptop na vaše testise deluje isto kao i sauna. Povećava im temperaturu ako ga držite u krilu i samim tim usporava proizvodnju. Savet – laptpove koristite na stolu.

Okolina

Iako je dosadašnji najveći neprijatelj muške plodnosti, olovo iz benzina, lagano počelo da nestaje usled uklanjanja iz goriva, postoji još nekoliko stvari koje treba imati na umu, mada stručnjaci kažu da je njihova količina u našoj životnoj sredini zanemarljivo mala da bi uticala na mušku plodnost. Prvi na listi je estrogen, ženski hormon koji je zbog prevelike upotrebe kontracepcijskih pilula dospeo u zemlju, a preko nje i u vodu. Logično, on utiče na smanjenje nivoa testosterona, a samim tim i na plodnost. Osim estrogena, na plodnost mogu uticati i neka jedinjenja koja se koriste u svakodnevnoj proizvodnji. PBC je jedno od tih jedinjenja, a može se naći najviše u plastici. Osim njega tu je i DDT koji je sastavni deo insekticida.

Stres

Tokom evolucije, čovek je sebi obezbedio onoliko ugodnosti koliko mu je potrebno za miran i bezbedan život. Međutim, to što se više za opstanak ne mora boriti sa divljim zverima i prirodom ne znači da nema prirodnih neprijatelja. Stres je jedan od najvećih neprijatelja savremenog čoveka. Određena istraživanja, pokazala su da muškarci koji se kroz život zalažu za tradicionalne vrednosti, poput dominacije, surove borbe sa konkurencijom i vođenja porodice, imaju manje kvalitetnu spermu. Razlog tome je u ogromnoj količinu stresa kojoj su oni podložni, jer su vrednosti za koje se oni bore u savremenom svetu doživele veliki pad, ali se isto tako nalaze na neprekidnom udaru onih koji te vrednosti ne cene.

Seks

Što se seksa tiče, naš savet je – što više to bolje. Kvalitet sperme se kvari usled preduge apstinencije od seksa, zato čak i ako nemate devojku, masturbacija uvek dobro dođe.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar