Prosize kapsule

Tetovaže koje treba ZAOBIĆI!

Baš kao i odeća koju nosiš, muzika koju slušaš, knjige koje čitaš, tako i tetovaža predstavlja jezik kojim želiš da kažeš nešto o sebi. I često ona može da bude veoma lep način za to. Međutim, na tetovažu se čovek ne odlučuje pre nego dobro razmisli o poruci onoga što želi da stavi na svoje telo. Ipak, ta slika, simbol ili reč ostaće na tom mestu upisana neko vreme, a nakon što je upišeš povratka nema. Ako nisi siguran šta želiš uvek je najpametnije potražiti savet majstora tetovaže. Naravno, on ti ne može pomoći ako nemaš apsolutno nikakvu ideju, jer to znači da isto tako praznu sliku imaš i o sebi i svojoj ulozi u životu. Tu ti čak ni mi ne možemo pomoći. Ipak, iako ti ne možemo reći šta DA istetoviraš, možemo ti pomoći sa par saveta šta da NE istetoviraš. Evo predloga…

Amblem superheroja

Na Betmenu, Supermenu, Spajdermenu njihovi amblemi govore o njihovim junačkim podvizima i supermoćima, i tako nešto uz njih pristaje. Njihovi amblemi na tebi koji očigledno nemaš takvih superpredispozicija govoriće jedino da si čudak koji je odrastao u svom malom svetu…

Alternativa – porodični grb, ili grb kluba za koji navijaš

Jednorog

Dok jednorozi na devojkama još i mogu izgledati seksi, na muškarcima deluju pomalo sablasno. Uostalom, šta tvoj jednorog poručuje – da si izgubljen u bajkama?

Alternativa – neka stvarna životinja

Sidro

Ok, uz tetovaže dobre stare JNA i petokrake, tetovaže sidra su PROŠLOST. Osim ako nisi Popaj…

Alternativa – simbol tvog zanimanja

Idol

Sve je to super ako si lud za Marlijem, Shaq-ijem ili šta znamo – Britni Spirs, ali trebaš imati na umu da će tvoja mladalačka tetovaža tu biti i kada budeš imao 30, 40, 50… godina pa sve do smrti. Veruj nam, jednom ćeš zažaliti.

Alternativa – varijacija na temu. Ako si lud za Marlijem simbolično pomoću rege boja, stihova, simbola naznači svoju naklonost ovoj muzici.

Lik iz crtaća

Postoji li jedan razlog koji bi mogao navesti protiv našeg NE. Naravno da postoji i naravno da ćeš navesti, i mi razumemo tvoje simpatije prema Patku Dači, ali da li će ih razumeti i tvoja devojka ili šef jednog dana? Istina, ovaj drugi teško da će to ikada razumeti..

Alternativa – smisli svoju autentičnu i originalnu figuru.

Žica

Istina, ova tetovaža je ovih dana totalni hit i svi je nose. Svi. Kapiraš šta hoćemo da ti kažemo – SVI? Zašto bi morao i ti?

Alternativa – razmisli malo o onome što smo rekli – zašto se tetoviraš? Da bi poručio nešto o sebi. Zašto bi tvoja poruka bila – isti sam kao i svi? Umesto žice obmotaj oko svoje mišice tekst tvoje omiljene pesme, odlomka iz omiljene knjige, monolog iz nekog inspirativnog filma..

Kineski simbol

Baš kao i bodljikava žica i kineski simboli spadaju u prevaziđeno i neoriginalno.

Alternativa – upotrebi svoje nacionalno pismo i nasleđe kao inspiraciju za tetovažu.

Ime devojke ili žene

Koje devojke – Marije, Ane, Sofije…?

Alternativa – ime ćerke, sina, majke, narodnog heroja narodno-oslobodilačkih ratova.. ali ime devojke NE.

Tetovaže na licu

Ako pripadaš Maorima – DA. Ako si Majk Tajson – DA. Ako zarađuješ radeći u cirkusu ili na vašarima – DA. Sve ostalo – NE.

Alternativa – bilo gde drugo na telu.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.