Prosize kapsule

Najbolja konfiguracija kompjutera

Pri kupovini računara postoji par stvari na koje treba obratiti pažnju, a koje mnogo znače za njegovo kasnije dobro funkcionisanje. Nažalost, većina kupaca spada u laike koji se u konfiguracije računara razumeju koliko i u molekularnu biologiju. Zato je tu M@N! koji će se drznuti da vam predloži idealnu konfiguraciju vašeg novog računara po ceni za koju smo mi našli da je prihvatljiva – 600 evra.

Konfiguracija

Kućište – vito

hdd 1.5 tb

cd rom dvd rw pioneer 16 speed

napajač 500w

procesor x6 amd

ram memory (random acies memory) 8 gb

ploča asus 6 slots for ddr

miš x3 profesionalni miš

tastatura x3 profesionalna, pošto je logitech zastareo

zvučnici i nisu toliko bitni samo da su jaki.

Možete dati nekom da vam sastavi, a može i prodavnica u kojoj kupujete. Ako vam sastavlja neko van prodavnice, sa vama MORA ići neko ko je stručan. Recimo u procesoru mora da stoji procesor hladnjak i pasta koja služi da se hladi procesor. Ako ne bi bilo te paste ne bi mogao procesor da se hladi koliko bi trebalo i slične sitnice koje samo stručnjak može da zna.

VAŽNA NAPOMENA, OBAVEZNO PROČITATI: kada sklapate računar nemojte ga paliti bez hladnjaka na procesoru pošto ce vam procesor izgoreti ili pregoreti u roku od 2 sekunde. Imao sam neki praistorijski kompjuter i odmah se sprži procesor i tada ne preostaje ništa drugo do novi kompjuter. Znači, namažite pastu tankim slojem i zatim stavite hladnjak, zaključajte i to je to.

JOŠ JEDNA NAPOMENA > UKOLIKO SPOJITE USB PORTOVE POGREŠNO ILI POMEŠATE KABLOVE, ODNOSNO REDOSLED, SPALIĆETE I PLOČU I UREĐAJE NA PLOČI- RAM MEM PROCESORA I AKO STE KUPILI TV KARTICU I NJU. NEĆETE SPALITI JEDINO NAPAJANJE HDD I CD ROM.

Nemojte se plašiti svog računara. Otvarajte ga često, čitajte i sve će vam biti jasno i samo polako – gledajte, skidajte, nameštajte, čačkajte…

Ako računar neće da se uključi, odnosno da se javi posle sastavljanja, nema šta drugo – ili niste uštekali napajanje za procesor ili niste uključili 20 pinski džek (onaj veliki) ili niste dobro ušrafili matičnu ploču, pa ne dobija masu i zato ne može da se uključi.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Najbolja konfiguracija kompjutera