Prosize kapsule

Zašto je seks ZDRAV?

Kako je naše malo istraživanje pokazalo, seks je zdrav za gotovo svaku boljku s kojom se srećemo u svakodnevnom životu. Seksom se utiče na lučenje hormona sreće i ima gotovo isti efekat na naše telo kao droga, osim što je, naravno zdraviji. U tekstu koji sledi možete pronaći sve razloge ZA seks, a kako smo rekli da je seks po efektu jednak drogi, možda na odmet ne bi bilo da pogledate i tekst kako se lečiti od seksualne zavisnosti, jer pravo govoreći – nema droge koja ne stvara zavisnost, pa čak iako je vaša droga SEKS.

Seks leči glavobolju

Ni ne slutite koliko ste pogrešili svaki put kada ste vašoj partnerki rekli – draga, ne mogu večeras, nešto me boli glava. Prilikom seksa oslobađa se hormon oksitocin koji podstiče lučenje endorfina koji na vašu glavobolju deluju poput najjače doze brufena, kafetina ili koji god lek da koristite.

Umanjuje stres, pomaže kod nesanice

Poznato je da nakon orgazma kada se aktiviraju gotovo svi neuroni vašeg organizma sledi maksimalno opuštanje, takozvano BLAŽENO STANJE, nakon kog je mnogo lakše zaspati. Istina je, seks oslobađa stresa i pomaže vam da bolje spavate što je osnovni preduslov sutrašnje bolje borbe sa novim dozama stresa. E, sad, kod ove stavke morate znati jednu caku. Do opuštanja i dobrog sna dovešće vas samo dobar seks i orgazam. Ako omanete kod bilo koje odrednice DOBROG velike su šanse da ćete probdeti čitavu noć budni što će automatski značiti neispavanost, nervozu i više stresa tokom sutrašnjeg dana. Još jedan razlog više da budete dobar ljubavnik.

Iron Abs za vas

Poboljšava cirkulaciju krvi

Ako nemate vremena za redovne treninge, onda biste mogli porazmisliti o redovnom seksu. Osim što je poznato da je seks odličan za mršavljenje i sagorevanje kalorija, seksom ćete povećati protok krvi kroz vaš kardiovaskularni sistem i time omogućiti veći priliv svežeg kiseonika i čišćenje organizma od toksina i zaostalih štetnih materija.

Dobar za mršavljenje

Kao što smo već rekli, seks je odličan način da ostanete u top formi. Pola sata seksa topi 150 kalorija, dok se pretpostavlja da se za sat dobrog i žestokog seksa može utrošiti i do 450 kalorija.

Produžava život

Nasuprot istraživanjima koja tvrde da svaki orgazam u stvari predstavlja “malu smrt”, stoje naučne činjenice koje kažu da se prilikom svakog orgazma i ejakulacije luči hormon DHEA (Dehydroepiandrosterone) koji ojačava vaš imunitet, pomaže u oporavci tkiva, poboljšava moć rasuđivanja, osvežava kožu, pa čak deluje i kao antidepresiv. U neku ruku– produžava život.

Što više hormona – to bolje!

Tokom seksa, orgazma i ejakulacije i testosteron i estrogen imaju svoje funkcije u organizmu. Testosteron hrani vaše kosti i mišiće i održava rad vašeg srca. Kod žena, estrogen takođe ima funkciju “čuvara srca”, ali i rasplamsivača ženskih seksualnih nagona, naročito želje za penetracijom. Kod muškaraca nivo estrogena se povećava sa godinama i upravo to je jedan od razloga što su stariji muškarci uvek mirniji.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar