Prosize kapsule

Kako pregovarati?

Do uspeha u poslu mogu voditi dve, odnosno u našoj zemlji tri staze. Ona koja, nažalost, vodi najčešće definitivno je i najsigurnija, a to je, naravno – dobra veza. Ako ste pri zaposlenju pronašli i potegli po koju zlatnu žicu, ovaj tekst vam neće biti potrebav za neki veći poslovan uspeh – on je već zagarantovan. Ipak, mogli biste ga pročitati, jer je umeće dobrog pregovaranja važno u životu uopšte, ne samo u poslu. Drugom i trećom stazom koračaju oni koji se kroz trnje na putu do uspeha biju golim rukama i uglavnom sami, a iako nam ne verujete na reč, jednostavno nam verujte da ima i takvih. Oni se za svoju platu mogu boriti ili silom ili milom, a definitivno je najpametnije ako iskombinuju ovo dvoje.

Dakle, šta je važno kod veštine pregovaranja?

Imati argumente

Pre upuštanja u bilo kakve pregovore morate već imati sakupljene sve argumente koji će tokom pregovora ići vama u prilog. Ti argumenti moraju biti na mestu, moraju biti stvarni i moraju biti efektni. Ništa nećete imati od polutačnih i izmišljenih činjenica. Pruži se koliko si dugačak jer ćeš kada dođe vreme da se braniš moći da odbraniš samo onoliko teritorije koliko pokrivaš. Dalje, uvek u obzir uzmi i sve argumente koje suprotna strana može upotrebiti protiv tebe i smisli dobru strategiju odbrane – razoružaj protivnika.

Odredi granice

Pre pregovora važno je odrediti granice ispod kojih ti nikako i nikada nećeš ići – i drži ih se. Takođe, odredi i granice ciljeva koje želiš postići i u skladu sa njima taktike, mehanizme i sistem kojim ćeš se poslužiti da ih pregovorima ostvariš.

Igraj na krupno ili sitno

U pregovorima su dve najefektnije politike ili da ideš na krupno i tražiš duplo ili troduplo više od onoga što želiš ili da tražiš malo, odnosno očekivano, ali da od svog zahteva kategorično ne odustaješ. U prvom slučaju on će imati utisak da je obavio dobar posao, a ti ćeš znati da si dobio šta si želeo. U Drugom slučaju, iako nisi imao mogućnost da dobiješ više, siguran si da si se izborio baš za onoliko koliko si planirao.

Nikada ne pokazuj zadovoljstvo

Emocije su uglavnom suvišne u svakom, ponajviše u poslovnom pregovaranju. Dobar blef će te uvek sačuvati od podvale ili mogućeg trika protivnika. Najbolje je ne pokazivati emocije uopšte, a najmanje što možeš da učiniš jeste da se suzdržiš od skakanja od sreće u vis. A što se tiče psihologije šefova, malo belih zuba ispod zakrvavljenog pogleda povremeno nije na odmet. Moraš pokazati da držiš do sebe i da je opcija da te doveka gazi – isključena.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar