Prosize kapsule

“Da mi dete pati – UGUŠILA BIH GA!”

U jučerašnjem izdanju BBC-jeve emisije ‘Sunday Morning’ govorilo se o promeni zakona koji bi dozvoljavao da se teško bolesnim ljudima pomogne da umru, a jedna od gošći bila je i spisateljica Virdžinija Ajronsajd, čiji stav je izazvao zgražavanje većine gledalaca.

Telefon Televizije BBC usijao se nakon emisije u kojoj je Ajronsajdova jasno stavila do znanja da bi ona prekratila muke svoj deci koja pate od neizlečivih bolesti.

„Da sam ja majka deteta koje pati, mislim koje ozbiljno pati, prva bih mu stavila jastuk na lice. Svaka dobra majka bi to učinila za dete koje jako voli, a koje je u agoniji,“ rekla je Virdžinija, dodavši da u situacijama kada je dete neželjeno ili bolesno abortus predstavlja moralno i nesebično delo. „Ponekad je odluka dobre majke da nema dete,“ objasnila je spisateljica, inače majka i baka,. „Imati dete a znati da nećete moći da mu pružite stabilno odrastanje, meni se čini kao surovo.“

Izjave kontraverzne gošće šokirale su i prisutne u studiju i gledaoce. Neki su je optužili da zagovara eugeniku, odnosno smatra da samo nesavršeni pojedinci treba da žive, dok su borci za prava invalida ocenili ove izjave kao ‘vredne prezira’.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar