Prosize kapsule

Plavuše dobijaju ostrvo SAMO ZA SEBE!

Litvanska kompanija ’Olialia’ planirala je da napravi turistički objekat na Maldivima, koji bi u potpunosti vodile plavuše. Radi se o projektu kojim ovo preduzeće želi da sruši stereotipe o plavokosim ženama.

Naime, litvanskim plavušama dojadilo je što ih u vicevima ismevaju i odlučile su da pokažu da sve mogu same. Zbog toga će preduzeće ’Olialia’, u kojem inače rade i upravljaju plavuše, biti investitor ovog neobičnog projekta na Maldivima.

Planirano je da na odmaralištu na Maldivima rade isključivo plavokose žene, koje će obavljati sve poslove. Do turističkog mesta trebalo bi da leti avion čije će osoblje naravno činiti isključivo blondine, a čak će i piloti biti žene sa plavom kosom.

Ovim projektom kompanija želi da razbije predrasude o plavokosim pripadnicama lepšeg pola, i da pokaže da mnoge od njih imaju diplomu i odlične ideje. Preduzeće pokriva već 75 različitih projekata, a svaki uključuje plavuše.

Međutim, najava projekta doživela je kritike koje su ceo plan opisale kao rasistički i seksistički. Obzirom da će u odmaralištu raditi isključivo plavuše, nije jasno kako će biti ispoštovano pravilo da nekih 50 posto osoblja moraju činiti stanovnici Maldiva. Takođe, smatra se da se ovim uopšte ne poručuje da su plavuše pametne, već se prodaje ideja da su one seksi, a seks danas prodaje sve.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Comments are closed.