Prosize kapsule

Duboki dekoltei izbačeni iz Vlade Ukrajine

Kratke suknje, duboki dekoltei i previše nakita stvar su prošlosti u ukrajinskoj vladi. Strogi „dres kod“ uveden da bi se „disciplinovali zaposleni“. Muškarcima zabranjeno da dva uzastopna dana nose isto.

Zaposleni u Vladi Ukrajine moraće ubuduće strogo da poštuju pravila odevanja na poslu kojima se, između ostalog, zabranjuje nošenje napadne odeće i mnogo nakita.

Naredbu o tome potpisao je ministar Anatolij Tolstouhov, sa ciljem „povećanja nivoa discipline”, a dokument ima dva dela, „ženski i muški”, prenosi agencija Unian.

Tako je muškarcima zabranjeno da dolaze isto obučeni dva dana uzastopno. Odelo činovnika, precizira se u naredbi, treba da „odaje utisak ukusa i ne treba da bude suviše napadno”.

Muškarci su obavezani da imaju najmanje tri odela – za izlazak, radno i letnje. Pantalone ne smeju da budu suviše uske, a moraju biti besprekorno ispeglane, sa ivicima tačno po sredini nogavice.

Žene na radnom mestu, kako se navodi, treba da izgledaju ženstveno, sa stilom, elegantno, da imaju individualni šarm, bez obzira na neka ograničenja poslovne etikecije.

One ne treba da nose providne haljine i odeću na cvetiće, niti odeću koja u potpunosti otkriva ruke. Ne preporučuju se ni duboki dekoltei, suviše uske i kratke suknje, kao ni suknje s dubokim šlicevima napred, sa strane ili pozadi.

Šminka ne treba da bude suviše jaka, a izbor karmina i senke za oči treba da odgovara tenu žene, navodi se u dokumentu.

Stručnjaci koji su preporučili ovakav „dres kod” takođe su posavetovali ženama da ne nose previše nakita, a kao korektno ocenili su nošenje burme.

Izvor: Soko-zabava.info

Slični tekstovi

Comments are closed.