Prosize kapsule

Seksi studentkinje protestvovale u kratkim šortsevima i nikabama

Dve Francuskinje koje sebe nazivaju ‘Niqabitches’ snimile su spot koji kruži Jutjubom, a u kom su prošetale ulicama Pariza u šortsevima i sa muslimanskim nikabima na glavi.

Svi prolaznici bili su, najblaže rečeno, začuđeni kada su videli devojke na visokim potpeticama i u kratkim šortsevima, čije su glave pokrivene nikabom.

Mnogi su ih slikali mobilnim telefonima i dobacivali im, a one su sa zadovoljstvom pozirale, objasnivši da je njihova provokativna odevna kombinacija osmišljena kao protest zbog novog zakona u Francuskoj kojim se ženama zabranjuje nošenje burke u javnosti.

„Nemamo nameru da napadamo muslimanske fundamentaliste ili da degradiramo muslimanski svet. Na ovaj način želimo da postavimo pitanje političarima koji su glasali za ovaj zakon koji smatramo potpuno neustavnim. A pitanje glasi: kako biste reagovali kada biste sreli ženu koja nosi burku i kratke pantalone?“

Devojke koje su prošetale pored sedišta Socijalističke partije, Ministarstva odbrane i Ministarstva imigracije i nacionalnog identiteta, gde su im prišli policajac i policajka koja nije odolela da ih ne fotografiše i udeli kompliment za izgled.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Comments are closed.