Prosize kapsule

Zašto laptop ne treba držati u krilu?

Na to koliko je opasno držati laptop u krilu, govoreći o muškoj plodnosti, sterilitetu i drugim aspektima muškog zdravlja, u nekoliko ranijih tekstova već smo vas upozorili. Laptop se kao i svaka mašina pri radu zagreva. Držeći laptop u krilu emitovana toplota podiže temperaturu mošnica za stepen, dva, pa često i više stepeni što ima pogubne efekte po brzinu, kvalitet i broj vaših spermatozoida. Međutim, ovo nije jedina loša strana držanja laptopa u krilu.

Nedavna istraživanja, ali i sve veći broj prijavljenih slučajeva pokazala su da predugo držanje laptopa u krilu dovodi do fenomena diskoloracije kože. Do oboljenja dolazi usled emitovanja značajne količine toplote koja dovodi do promena na koži. Kako toplota emitovana od laptopa nije dovoljna da izazove opekotine, diskoloracije nije bolna i ispoljava se uglavnom kao tamnjenje kože na mestima na koje toplota emitovana. Ipak, kako je svaka promena na koži opasna, tako i diskoloracija može dovesti do ozbiljnih posledica, pa čak i stvaranja uslova za razvoj raka kože. Slučaj dvanaestogodišnjeg dečaka i studentkinje iz Virdžinije pokazali su navode i upozorenja lekara tačnima. Oboje su, dečak igrajući igrice, studentkinja ko zna zašto, držeći svakodnevno laptop u krilu izazvali promene na koži najtežeg stepena. Treba upozoriti da se ove promene ne mogu ukloniti, jer dužim izlaganjem toploti dolazi do promena na ćelijskom nivou.

Na opasan efekat držanja laptopa u krilu upozoravaju i sami proizvođači, pa se u poslednje vreme sve češće na laptopovima mogu pronaći njihova upozorenja.

Iron Abs za vas

Svakako, najbolja mera zaštite jeste da se laptop ne stavlja na krilo, i zbog diskoloracije, ali i zbog prevencije neplodnosti, a ako baš morate da ga držite u krilu, zaštitite vašu kožu i potomstvo tkaninom ili materijalom koji slabo provodi toplotu.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.