Prosize kapsule

Rolls-Royce Ghost u zlatu!

Kompanija Fenice Milano predstavila je raskošni program unapređenja za Rolls-Royce Ghost. Naravno, upotreba vrhunskih materijala, pre svega 24-karatnog zlata, kao i velike mogućnosti personalizacije ne znače da se i sa ovako skupim automobilom može otići daleko od mere dobrog ukusa.

Sa namerom da od Rolls-Roycea Ghost napravi najluksuzniji automobil na tržištu, ova kompanija je predstavila tri jednako raskošne verzije, pod nazivom tri Dive, od kojih bi svaka na svoj način trebala da zadovolji zahteve bogatih kupaca.

Pre svih ističe se “White edition”, gde uz blještavu belu boju pažnju neminovno privlači poklopac motora koji je optočen 24-karatnim zlatom. Jednako skupe obloge dobila su i kućišta spoljnih ogledala, ali i pragove, kao i neizbežna i prepoznatljiva Rolls-Royceova maska.

Za one kupce koji ne žele ovako upadljiv model, ali i dalje pate od viška novca, ponuđena je “Navy Blue Diva”. U slučaju ovog modela prepoznatljiva maska je hromirana, ali za ekskluzivnost se brinu posebni umeci od belog zlata.

Treća verzija zove se “Bronze edition” i ističe se posebnom bronzanom bojom sa jednako prestižnim 24-karatnim zlatnim umecima kao na modelu “White edition”. Zahvaljujući ovoj kombinaciji boje karoserije i zlatnih dodataka ukupna pojava je znatno suptilnija, ali je jednako prestižna kao i na modelu sa belom bojom.

Unutrašnjost je, naravno, posebna dimenzija luksuza i prestiža. Posebno odabrana i skupa koža u kombinaciji sa alcantarom čini jedinstven ugođaj, dok su umeci od kvalitetne tikovine i hrastovine dodatno istaknuti delovima od visokopoliranog 24-karatnog zlata. Vrhunac preterivanja svakako je posebni minibar koji je u potpunosti izrađen od zlata.

Zanimljivo je da su se u Fenice Milanu pozabavili i performansama, pa je Ghost dobio reprogramiranu upravljačku jedinicu motora i novi izduvni sistem koji je optimiziran u skldu sa boljim performansama.

Izvor: Sarajevo-x.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Rolls-Royce Ghost u zlatu!

  1. Kad bi mi neko poklonio ovako luksuzan auto,posto samo mogu da sanjam da ga pazarim,zlato bi pretopio u poluge i stavio u sef a ostatak auta prodao kao staro gvozdje.Sad se neko sigurno pita sta sam time dobio,mnogo vise nego sto bi se vozio u takvom komforu.Vremenom usled amortizacije auto gubi svoju vrednost,nije iskluceno da neko i ukrade delove s obzirom na svoju autenticnost a voznja uvek traje od tacke A do tacke B tako da i fica moze da posluzi za te prilike (morao bi naravno da izbacim zadnje sediste kako bi stao u njega).Zlato uvek ima istu vrednost i moze samo da se povecava sto bi znacilo da ce jednog dana ta vrednost prerasti vrednost automobila duplo i vise puta a kako vrednost auta pada bez obzira sto je pozlacen (to se nesmatra kao cisto zlato vec kao legura,znate vec 14k,18k,20k i 24k koje je 100% zlato) tako da na kraju imam i zlato ali i toliku vrednost da mogu da imam i ovakav auto,ironicno zar ne.

    To se zove finansijska isplativost na duge staze,nezaboravite da su se mnogi tako obogatili,medjutim nista nefali mom "krsu" jos uvek se kotrlja,mozda bi razmislio o zameni uz doplatu ali samo pod jednim uslovom da mi zlato racuna kao otkupnu cenu a ne kao prodajnu!