Prosize kapsule

Kako odabrati kolonjsku vodu?

Sigurno je da postoji mnogo važnijih i za opstanak i razvoj čovečanstva mnogo većih pitanja od toga kako izabrati kolonjsku vodu. Ipak, treba imati na umu, da čak i najveći politički lideri i svi oni takozvani borci za bolje sutra  i ostali dušebrižnici dan započinju sitnim ritualima, baš kao i obični smrtnici. Odlaze u WC, peru zube, umivaju se, tuširaju i nanose kolonjsku vodu. Možda deluju nevažno, ali upravo u ovim sitnicama ponekad leži snaga koja vam pomaže da pokrenete svet. Zato je itekako važno znati KAKO ODABRATI KOLONJSKU VODU.

Probaj pre kupovine

To što vas je na TV-u oduševila reklama za kolonjsku vodu na koju ste se nameračili nikako nije garant da je upravo ona kao stvorena za vas. Pre kupovine, obavezno je probajte na svojoj koži. Uostalom – da li biste kupili automobil bez probne vožnje?

Obrati pažnju na to šta jedeš

Pojedine kolonjske vode imaju izrazitu reakciju na našu ishranu. Posle jače hrane, u 99% slučajeva kolonjska voda miriše intenzivnije i ne tako prijatno. Savet – ako ćete da krkate ne stavljajte kolonjsku vodu, ako idete na romantičnu večeru nemojte da krkate.

Suva koža

Na masnijoj koži svaki miris, pa i vaše kolonjske vode trajaće duže i biće intenzivniji. Nasuprot njoj, suva koža je poput sunđera, zato je neophodno nekoliko puta naneti miris.

Namiriši se posle kupanja

Topla voda i para otvaraju pore kože i potpomažu bolju apsorpciju mirisa. Namirišite se nakon kupanja i miris će biti jači, autentičniji i trajaće duže.

Mera

Svrha parfemisanja nije da oborite s nogu količinom parfema koji ste naneli, već samim mirisom. Kolonjska voda i parfem se nanose na pulsne tačke – zglobovi, vrat, iza ušiju, a možete naneti i na grudi. Zlatno pravilo je da se svaki miris od dezodoransa do parfema nanosi na golo telo, nikako na odeću, jer ćete time usmrdeti odeću, a o flekama i da ne pričamo.

Mirisni sapuni

Ponekad je osim kolonjske vode ili parfema za prijatan miris važno održavati i higijenu kože. Aromatični sapuni mogu vam pomoći da pritajite prirodni miris vaše kože, a redovno tuširanje je svakako jedan od saveznika na kojeg se trebate osloniti.

Menjajte stvari

Devojke menjamo kada nam dosade – menjate i vaše parfeme. Svaka promena ima nešto pozitivno, pa makar bila i samo promena.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Kako odabrati kolonjsku vodu?

  1. Pingback: Moderni muški parfemi i pravila nanošenja | Muški magazin - M@N!