Prosize kapsule

Trogodišnjak od 63 kg opasan po okolinu!

Jedan trogodišnji Kinez verovatno se može nazvati najdebljim dečakom tog uzrasta na svetu, jer je težak čitavih 63 kilograma!
Šiao Hao iz Guangzhua u južnoj Kini prerastao je svoju majku, a zbog svoje gojaznosti zabranjen mu je upis u nekoliko vrtića jer ga smatraju opasnim po ostalu decu. Njegova majka Šiao Lin očajna je zbog sinovljeve debljine i moli lekare da mu pomognu da smrša.
„On ne misli ništa loše, samo je krupan i voli da se igra. Vodim ga na plivanje da bi vežbao, ali teško mu nalazim kupaće gaće, pa čak su mu i gume za plivanje male,“ kaže majka dečaka koji je gotovo pet puta teži od prosečnog trogodišnjaka.Neki lekari veruju da Hao ima hormonski poremećaj, međutim drugi smatraju da je on žrtva sindroma ‘malog cara’, koji je u Kini veoma rasprostranjen, jer je dozvoljeno imati samo jedno dete pa naslednici postaju jako razmaženi. Šta god da je uzrok, dečaku je pomoć neophodna, upozorava dr Lu Hong iz Dečje bolnice u Guangdongu.
„On nije samo gojazan, već i jako visok, pa ćemo moći da ga lečimo ako je uzrok hormonske prirode. Ali on ne sme da ostane ovakav jer njegovo srce neće izdržati napor,“ rekao je dr Lu.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar