Prosize kapsule

Španać za snagu!

Stariji među nama su sigurno odrasli na crtanim filmovima o mornaru Popaju koji je nakon jedenja španaća postajao super snažan. Čini se da u toj naivnoj dečijoj priči ipak ima istine!

  • Španać sadrži beta-ekdisteron, moćan biljni sterol za koji se smatra da ima anabolička svojstva i da može povećati mišićnu masu i snagu, naravno uz pravilan trening. Još jedan sastojak španaća, oktakozanol, ima ergogena svojstva – unapređuje izdržljivost i brzinu reakcije.
  • 100 grama španaća sadrži oko 20 kalorija, dva grama proteina, 3 grama ugljenih hidrata i dva grama vlakana. Takođe sadrži 160% dnevnih potreba vitamina A i 510% dnevnih potreba vitamina K.
  • Tri šolje svežeg spanaća sadrže 3 mg gvožđa. Da bi poboljšali resorpciju gvožđa uz španać jedite i hranu bogatu vitaminom C. Dodajte jagode, narandže ili grejpfrut u salatu od španaća i prelijte sa malo maslinovog ulja.
  • Španać je bogat aminokiselinom glutaminom koja podiže nivo hormona rasta i leucina u mišićima, čime se smanjuje mišićni katabolizam i poboljšava imunitet.

©muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.