Prosize kapsule

Ženidba – ZA i PROTIV!

Sve je više parova koji svoje dugogodišnje veze, ljubavi i zajednički život ne odlučuju da krunišu brakom. Instituciju braka zamenila je institucija neformalne zajednice u kojoj svaki od članova zadržava pravo da iz iste izađe kada se za to stvore uslovi, odnosno kada im suživot dosadi. Objektivno, takva zajednica predstavlja produžetak veze i odnosa koji su među partnerima već postojali. Sa jedne strane prednost ovakve zajednice jeste izostanak pritiska pod kojim i najstabilniji brakovi pucaju, ali sa druge upravo u ovom pritisku i izdržavanju istog valjda i jeste poenta braka kao nove stepenice u odnosima između dve osobe. Jasno je kako se završava sedenje na dve stolice, a evo nekoliko saveta zašto ne biste trebali ni sedati ako niste sasvim sigurni da trebate. Pre bilo kakve odluke važno je o svakom postupku dobro promisliti…

U braku ćete se zapustiti

Činjenica je da se u braku oba partnera zapuste – momci prestaju da vežbaju, devojke da obraćaju pažnju na kilograme.

Brak je kraj svih opcija za…

Ako se jednom zaista odlučite na ovaj stupanj povezivanja, morate biti svesni da je tu kraj svih vaših ljubavnih avantura. Ona je vaš jedina opcija DOK VAS SMRT NE RASTAVI.

Venčanje je skupo

Recesija je zakačila i ovu oblast naših života. Iskešati par hiljada evra za tradicionalnu srpsku svadbu nije mala stavka danas.

Brak je kraj spontanosti

Sve što ste vi hteli i planirali – otpišite. Vaši planovi u braku neće biti neostvarivi, ali će svaki vaš zahtev morati da prođe usklađivanje sa njenim zahtevima da bi se na kraju kompromisom došlo do zajedničkog plana.

Manje seksa

Mnogi tvrde da im je u braku seksualni život zapao u prilično mirne vode. Opet, sa druge strane sigurni ste da ćete partnera za seks imati uvek.

Brak puca

Poslednje godine specifične su i po sve većem broju razvoda i propalih brakova. Razlog tome je loše finansijsko stanje i siromaštvo, ali i činjenica da je ljudima sve manje stalo da istraju u onom u DOBRU I ZLU!

Brak je zauvek

Onog trenutka kada ste rekli DA, rekli ste DA obavezi da uz osobu kojoj ste rekli to DA ostanete do kraja. Da li ste spremni za KONAČNO ODRICANJE???

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Ženidba – ZA i PROTIV!

  1. Samo bi dodao,pored emancipacije koje je zahvatilo drustvo u protekloj deceniji da odnos prema braku najvise zavisi od braka vasih roditelja ako ste ziveli u jednoj skladnoj zajednici,gde su se postovale prave vrednosti tako ce te biti i vaspitavani i brak dozivljavati kao obavezu koja je po svojoj tradiciji vazna u nastavku rodnog stabla u suprotnom u koliko su takvi brakovi zasnovani iskljucivo na interesima gde se necene prave vrednosti i gde ima dosta fizickog i psihickog maltretiranja,onda je sagledavanje takve institucije prozeto tim stanjem pa ce vas to uvek pratitia brak predstavljati otezavajucu okolnost.Kao sto sam vec rekao za mene brak nista neznaci,uzajamno postovanje,razumevanje kao i emocije koje gajimo prema nekoj osobi su bitna celina zajednice a brak je tradicionalna "manifestacija" prihvacena u narodu da se neko skrasio,prihvatite sebe i druge ali budite i slobodni u isto vreme!