Prosize kapsule

Zub u uhu ga mučio 33 godine!

Jedan Britanac je više od trideset godina patio zbog nepodnošljivog bola u glavi, da bi na kraju saznao kako ga je sve vreme mučio – zub u uhu.
Stiven Hirst iz Šefilda bio je prava medicinska misterija. Godinama je trepeo nepodnošljiv bol u uhu, koji je prvi put osetio sa samo 14 godina.
Vremenom je postao delimično gluv, ali lekari nisu umeli da mu pomognu; davali su mu samo antibiotike i savetovali da u uho stavlja vatu. „Dok sam bio mlađi često sam samo sedeo i doslovno lupao glavom o zid jer me je mnogo bolelo. Vrištao sam od bola, ne preterujem,“ ispričao je Stiven, bivši rudar, dodavši da zbog bolova često nije mogao da ide na posao.
Konačno, Hirst je otišao u jednu bolnicu u Šefildu, gde je medicinska sestra mikroskopom otkrila da pacijent u jednom uhu ima zub. Našalila se pitajući ga da li je u poslednje vreme izgubio zub i priznala da za 20 godina rada nikada nije videla takav slučaj.
Nemi su ostali i lekari, a iako još uvek nisu odgonetnuli kako je dospeo u ušni kanal, Stivenu je zub viška uklonjen, a samim tim i bol koji ga je tako dugo mučio.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Comments are closed.