Prosize kapsule

Muška moda – šta NE NOSITI ove jeseni?

Problem sa modnim revijama koje ustanovljuju trendove za sledeću sezonu jeste u tome što se one mahom održavaju godinu, a ponekad i dve pre nego dođe red na sezonu na koju se revije odnose. Po pravilu, ono što bude izloženo na modnim pistama zaista i postane trend za, recimo jesen-zimu 2010., osim ako… Osim ako se u periodu između sezone i revije ne desi nešto nepredviđeno, kao što je recimo svetska ekonomska kriza. E, tada dolazi do određenih korekcija trendova, a M@N! će vam ovom prilikom, uz druge savete na temu ŠTA NE NOSITI OVE JESENI, predstaviti i te korekcije. Pa, da krenemo…

Boje

Kreatori su prošle zime pripremajući svoje kolekcije za ovu zimu, osim na glamuroznosti i ekskluzivnosti krojeva, tkanina i modela prištedeli i na bojama. Tako su predviđanja za ovu zimu, a tada viđena na modnim pistama, bila prilično siva, crna i neupečatljiva. Barem što se boja tiče. Međutim, stvar se promenila i čini se da su uporedo sa slabljenjem krize boje postajale sve intenzivnije. Tako se uopšte nemojte ustručavati da svoju jesenju odevnu kombinaciju oplemenite tonovima zelene, žute i crvene, jer ipak su to boje jeseni. Naravno, osnovni trend su i dalje zatvoreniji tonovi, pa vidite da svom autfitu uvek dodate i neku sivu ili crnu nijansu kao osnovu.

Uske pantalone

Još jedno od pravila koje je u međuvremenu doživelo svoju korekciju odnosi se i na pantalone. Dizajneri su prošle zime rekli – uske pantalone, tamnijih boja (uglavnom crne), a kao naročito poželjan model istakli su takozvane frulašice. Kako pravila postoje da bi se kršila i tražili izuzeci, tako su ti izuzeci pronađeni i za ovaj komad odeće. Prihvaćeni su klasičniji modeli, širih nogavica, a pastelne boje, konkretno krem ustanovljene su kao alternativa beživotnoj sivoj i crnoj.

Vuna

Iako se vuna za hladnije dane uvek smatra dobitnom kombinacijom, što najčešće i jeste, ponekad svojoj 100% vunenoj odeći možete pronaći zamenu. Ove godine flanel je opcija koju tražite. U pitanju je lagana i meka, fina vunena tkanina koja se sa rafova butika „smeška“ u svim mogućim varijantama – od pantalona, preko bluza do kaputa. Eksperimentišite.

Kaputi

Strukirane jakne i mantili koji prate liniju vašeg tela su ono što je IN ove sezone. Bezoblični šlampavi kaputi u kojima se vaše telo gubi su ono što ove jeseni NE TREBA NOSITI!

Špicaste čizme

Nemamo nameru da komentarišemo ovaj „obuvni“ predmet. Zašto? Smatramo da je jasno. Čizme jesu trend ove jeseni, naročito one iznošenog izgleda, a u velikom stilu vratile su nam se i dobre stare Martinke.

Citrusni parfemi

Leto je prošlo, a sa njim su zvanično prošle i lagane letnje mirisne note. Parfemi citrusne arome nisu za hladne dane koji nam prestoje tako da bi svoje telo u predstojećoj sezoni mogli okružiti mirisnom aurom koja podseća na drvo, zemlju, biber.. Dakle, malo ozbiljnije i intenzivnije arome.

Svetle farmerice

Ovo je možda i jedan od retkih predviđenih trendova koji se zaista i održao. Ove jeseni, a i zime u trendu definitivno neće biti svetli džins, već teksas tamnijih boja, uglavnom crnih i teget nijansi.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.