Prosize kapsule

Derbi se igra pred publikom

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je juče da će subotnji derbi izmedju Crvene zvezde i Partizana biti veliki test za klubove i navijače, ali i za policiju koja će dati sve od sebe da utakmica prodje u miru.
“Direktor policije Milorad Veljović i predstavnici MUP-a upoznali su predstavnike klubova sa informacijama kojima raspolažu u vezi sa bezbednosnim rizicima koji su uvek prisutni kada se odigrava derbi”, rekao je Dačić posle otvaranja monitoring sale u Policijskoj stanici u Zemunu.
Ministar je kazao da će derbi obezedjivati veliki broj policajaca i da tog dana u Beogradu neće biti nikakvih drugih skupova na kojima bi navijači, eventualno, bili pozivani na nerede. On je dodao da je na predstavnicima Crvene zvezde da obezbede sigurnost gostujuće ekipe, ali i da navijači moraju da poštuju odluke redara na stadionu.
Dačić je naveo da će policija intervenisati ukoliko navijači budu ugrožavali javni red i mir. On je ocenio da je sa aspekta policije najbolje da se derbi ne igra jer u tom slučaju ne bi imala problema.
Derbi izmedju Crvene zvezde i Partizana biće odigran u subotu 23. oktobra uz prisustvo publike, odlučeno je danas na sastanku u Palati Srbija. Sastanku u Palati Srbija prisustrvovali su generalni sekretari Crvene zvezde, Partizana i Zajednice klubova Superlige i predstavnici policije.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Comments are closed.