Prosize kapsule

Venčao se dva puta u toku dana

Suočen sa dilemom da zbog ugovorenog braka odustane od ljubavi svog života, jedan Pakistanac doneo je neobičnu odluku da se venča sa dve žene u roku od 24 sata, čime se našao u žiži javnosti.
Islam, glavna religija u Pakistanu, dozvoljava poligamiju i omogućava svakom muškarcu da ima do četiri žene. Medjutim, drugo venčanje se obično obavljaja i po nekoliko godina nakon prvog, uz prethodnu saglasnost prve supruge.
Azar Haidri (na slici desno) je prvobitno odbio brak sa Humairom Kasimom (28), ženom sa kojom je bio veren od detinjstva, iz razloga što je želeo da oženi ljubav svog života – Rumanu Aslam (21). Pošto su ugovoreni brakovi deo tradicije u Pakistanu, ova odluka je pretila da izazove razdor u njegovoj porodici.
“Predložio sam ovo rešenje jer hoću da ih oženim obe, što su one i prihvatile”, izjavio je Haidri pred svoje prvo venčanje sa Kasimom, koje je obavljeno prekjuče u pakinstanskom gradu Multanu.
Njegove supruge smatraju da je postignuti kompromis dobra stvar i dodaju da će živeti kao sestre i prijateljice. “Srećna sam što volimo istog čoveka”, izjavila je Aslam.

Izvor: SrbijaNet.rs

Comments are closed.