Prosize kapsule

Zašto se žene upuštaju u seks za jednu noć?

Seks na brzaka, odnosno usputni seks, sa muške tačke gledišta predodređen je i vođen iskonskim nagonima, jer su muškarci ipak pokretni rasadnik plodnosti sa jedinim ciljem – oploditi. Međutim, kod žena je, bar što se ove prirodne, iskonske i genetske strane to donekle drugačije. Dok muškarac ima misiju DA OPLODI, ženina prirodna misija je da bude oplođena i na svet donese potomstvo. To se, naravno, postiže seksom, mada u novije vreme postoje i neki drugi ne toliko prijatni načini. Postavlja se pitanje, ako ih ne vodi nagon, jer logično žena može da bude oplođena jednom godišnje, šta je to što žene privlači seksu za jednu noć?

Alan i Barbara Pis, u svojoj knjizi Zašto muškarci žele samo seks, a žene sanjaju o ljubavi otkrivaju nekoliko mogućih razloga zašto se žene odlučuju na usputni seks. Da pogledamo.

Samopouzdanje

Velikim brojem partnera i čestih seksualnih odnosa koji ne ostavljaju mogućnost za nešto više od običnog seksa žene ustvari traže potvrdu svome samopouzdanju – lepa sam, poželjna, seksi, vredim.. Loša strana ovoga je što na taj način žene prepuštaju kontrolu nad svojim životom- nama.

Stanje na tržištu

Seks izletima, po mišljenju Alana i Barbare Pis, žene proveravaju potencijale muškaraca za nešto više i ozbiljnije. Prikupljaju materijal na osnovu kojeg zaključuju da li određeni muškarac osim kvaliteta za dobar seks može da pruži i nešto više.

Koristoljublje

Neke žene uopšte nemaju dublje razloge kojima bi pravdale svoje postupke. Za neke je razlog upravo ono što vam se i čini da jeste – seks ili korist. Jednostano, one smatraju da će do neke koristi doći preko seksa i zato seks i koriste kao svoje najjače oružje.

Reproduktivnost

Poznata je činjenica da su žene najsklonije seks avanturama nekoliko dana pred sam početak menstrualnog ciklusa kada se organizam i ženski reproduktivni sistem bude. Alan i Barbara u svojoj knjizi, žensku sklonost ka usputnom seksu opravdavaju i time da upravo u ovom periodu žene spavaju sa više muškaraca jer su tada u iskonskoj, moglo bi se reći prirodnoj i nagonskoj potrazi za kvalitetnim genetskim materijalom za potomstvo, a takav se retko nalazi iz prve. Da bi našao pravi , logično, moraš da biraš, i biraš, i biraš… Priroda je na kraju, u korenu svega.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.