Prosize kapsule

I muškarci lažu! Ma, zakuni se…

I muškarci lažu! Tako tvrdi čuveni bračni par Piz, sa čijim smo se stvaralačkim opusom na temu muško-ženskih odnosa već sretali u nekim od ranijih tekstova. Iskreni da budemo, Barbara i Alan su ovog puta otkrili toplu vodu, jer muške laži, kao i ženske nisu ništa novo. Ipak, kako dvojac Piz uvek ima neku zanimljivu teoriju, odlučili smo da im i ovog puta posvetimo par redova pažnje. Dakle, kada muškarac laže?

U svojoj knjizi Zašto muškarci lažu, a žene plaču, Alan i Barbara otkrivaju da su naučnici iz Fondacije za istraživanje čula mirisa i ukusa iz Čikaga otkrili da prilikom laganja dolazi do lučenja hemikalija koje se zovu kateholamini. Zvučaće vam neverovatno, ali ove supstance dovode do oticanja sluzokože u nosu, a zatim i do oticanja nosa. Dakle, sve ono o Pinokiju i nije bez osnova.. Ali idemo dalje. Osim što otiče nos, isti otok se dešava i par destina centimetara niže. Prilikom laganja, ako niste znali, muškarcima otiče penis! Dakle, devojke, ako niste sigurne da li vas vaš dragi laže – skidajte gaće pa proveravajte! Mi ipak, osim ovog veoma praktičnog načina imamo još par koji vas neće izložiti osudi okoline. Evo nekoliko znakova zahvaljujući kojima ćete lako provaliti lažova. Počujmo Pizove…

Trzaji mišića lica – mozak pokušava da spreči lice da oda bilo kakvu povratnu informaciju.

Izostanak kontakta pogledom – njegove oči gledaju negde drugo, a ako se nalazite u zatvorenom prostoru, on gleda prema vratima.

Prekrštene ruke ili noge – tipičan odbrambeni instinkt.

Osmeh sa stisnutim usnama – posredi je isforsiran osmeh kojim se koriste pripadnici oba pola kad glume iskrenost.

Sužene zenice.

Brz govor – lažov želi da razgovor bude što pre gotov.

Odmahivanje glavom za potvrdan odgovor i obrnuto.

Skrivanje ruku – muškarcu je lakše da laže držeći ruke u džepovima.

Pogrešno ili nerazgovetno izgovaranje reči – lažov misli da ne laže kada to čini.

Preterana srdačnost – želi da vam se dopadne kako biste mu poverovali.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar