Prosize kapsule

Žena u Čaplijevom filmu priča mobilnim telefonom

Jedan poštovalac dela Čarlija Čaplija pronašao je nešto jako neobičajeno u njegovom filmu ‘Cirkus’ iz 1928. Naime, u jednoj sceni filma vidi se žena koja razgovara mobilnim telefonom.

Neimenovani Čaplijev fan, i sam reditelj, postavio je snimak na Jutjubu na kom je objasnio svoje otkriće kojim se i sam zaprepastio, te je pustio spornu scenu u usporenoj verziji. I zaista, uprkos mutnom crno-belom snimku, jasno se vidi kako dama sa šeširom šeta, priča i na levom uhu drži nešto što liči na mobilni.

Reditelj koji već godinu dana pregleda taj snimak do sada nije uspeo da nađe logično objašnjenje, a u tome mu nije pomogla ni publika na festivalu kojoj je pustio scenu.

„Stotine ljudi u publici i niko nije mogao da pronađe logično objašnjenje. Jednostavno niko ne zna o čemu bi tu moglo da se radi,“ rekao je reditelj, koji je sve posetioce Jutjuba pozvao da, ukoliko imaju neku ideju, slobodno je podele sa njim. A do tada svi se mogu zadovoljiti njegovom šaljivom pretpostavkom da je žena u filmu vremenska putnica.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Comments are closed.