Prosize kapsule

Amerikanac ostao budan 40 dana i noći!

Američki fotograf Tajler Šilds (28) napisao je na svom blogu da nije spavao tačno 40 dana i noći, i da ga sada najviše zanima koliko će spavati nakon tolikog period budnosti.

Šildsovi prijatelji kažu da mogu da posvedoče da on zaista nije utonuo u san 40 noći, a on navodi da se za vreme kontinuiranog nespavanja normalno bavio svojim poslom.

Ipak, u blogu na ’Ology.com’ piše da je Tajler u jednom trenutku izgubio osećaj u nogama, kao i kontrolu nad bešikom. Dok neki smatraju da je njegov poduhvat nemoguć, ovaj 28-godišnjak iz Los Anđelesa objašnjava da on i inače spava jako malo.

‘Da sam normalna osoba koja spava svaku noć, verovatno bih se složio sa tim ljudima, ali u svakodnevnom životu spavam samo dve noći nedeljno. To mi je standard’ rekao je Šilds. Međutim, njegov podvig neće uć i Ginisovu knjigu rekorda, jer ona ne prati takve projekte zbog opasnosti po zdravlje.

Majkl Brojs, lekar specijalizovan za poremećaj sna je ovaj Tajlerov pokušaj opisao kao veoma opasan, i pozorio da nespavanje izaziva halucinacije i paranoju.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar