Prosize kapsule

Uhvatio ajkulu za rep i spasio devojci život!

Jedan hrabri Australijanac spasao je sigurne smrti devojku koju je napala velika bela ajkula, preneli su svetski mediji.

19-godišnja Elis Frankom plivala je sa grupom prijatelja u susret depfinima u blizini pomorske vojne baze smeštene na ostrvu Garden blizu Perta.

U jednom trenutku, kada je zaronila, naletela je na 3,5 metra dugačkog morskog psa, koji ju je snažno ugrizao za bok i zadnjicu, prenosi ABC. Prizor je bio jeziv i more se zacrvenelo od njene krvi, ali neimenovani mladić reagovao je pribrano i zgrabio belu ajkulu za rep, držeći je sve dok nije pustila žrtvu.

„Devojka se onesvestila, potonula i počela jako da krvari, a mladić ju je izvukao na površinu i dovukao do naše barke. Isključivo zahvaljujući njemu, ova nesreća je dobila srećan epilog,“ rekao je jedan od spasilaca.

Skromni mladić odbio je da daje izjave i slika se za medije, istakavši da je najvažnije da je devojka dobro. Tinejdžerka je operisana nekoliko puta i uspešno se oporavlja, a ovo umalo fatalno iskustvo neće je odvojiti od vode. Njena majka tvrdi da će Elis ponovo zaroniti u more.

„Elis ne želi da pronađu morskog psa koji ju je ugrizao i ubiju ga. Ona je svesna da je ušla na teritoriju opasnih životinja, pa ju je ajkula zato napala,“ rekla je majka Linda.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Comments are closed.