Prosize kapsule

Kako detaljno očistiti računar?

Pitate se kako detaljno očistiti računar!? Crevo i sunđer u ruke i trljaj! Obavezno dok je računar uključen u struju.. Šalu na stranu, evo nekoliko pravih saveta na ovu temu!

Korak prvi – gasiš računar. Poskidaš sve periferne uređaje sa kutije računara (monitor, miš, tastatura..). Zatim, odšrafite poklopce sa leve i desne strane kućišta. Nakon ovoga sledi isključivanje instalacije cd-roma i njegovo vađenje. Ispod cd- roma je hdd hard disk drive – isključite instalaciju, odšrafite hdd i odstranite ga. Posle ovoga na red dolazi jedan široki port koji ima 10 ili 20 pina. Obe varijante na sebi imaju štipaljke koje pritisnete kako biste izvukli ovaj deo. Sledeći je port od četiri pina, dva crna i dva žuta kabla, odnosno napajanje procesora. Pritisnite štipaljku ili osigurač i izvucite. Sada okrenite zadnji panel kompjutera i odsrafite napajanje, izvucite ga pažljivo i odložite na stranu.

Na redu je RAM memorija. Nju vadite tako što pritisnete osigurače i sama će ispasti. Hladnjak procesora se vadi tako što se prvo vadi napajanje hladnjaka, a zatim hladnjak oslobodite povlačenjem osigurača unazad zbog čega će se plehovi olabaviti i omogućiti vam vađenje hladnjaka. Procesor se vadi povlačenjem čelične polugice koju povlačite na gore i vadite procesor iz ležišta.

Posle toga na redu su usb kablovi. Morate napraviti šemu kako su stajali kablovi usb-a jer ukoliko se ne nameste kako su bili može se spaliti ploča. Obavezno napravite šemu. Poslednje je odšrafljivanje ploče i njeno vađenje iz kućišta.

Sada je kućište prazno. Samo izduvajte kućište vazduhom, pumpom ili četkom za farbanje, ili pak kompresorom za 2.5 bara, što je i najefikasnije. Takođe, izduvajte sve delove kompjutera i posle ga spakujte kako ste ga rasturili – samo polako.

NAPOMENA UKOLIKO PC NEĆE DA SE UKLJUČI NEMOJTE PANIČITI, NIJE NIŠTA STRAŠNO. MOŽDA NISTE DOBRO ZATEGLI NEKI ŠRAF, PA NEMA MASU ILI NISTE UKLJUČILI NAPAJANJE PROCESORA. SVE MORA DA SE VRATI KAKO JE BILO I NEMA PROBLEMA.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Kako detaljno očistiti računar?