Prosize kapsule

Kako se rešiti zapušenih sinusa?

Jesenje zahlađenje kao je stvoreno za prehlade, različite oblike gripa, glavobolje i naravno – probleme sa sinusima. Već po pravilu, veliki je broj vas ( a i nas ) koji u ovom periodu mučite muku sa zapušenim sinusima, povećanim lučenjem sekreta iz nosa, a često i glavoboljama. Prevencija je pravilo BROJ 1, ali i sami znamo da češće završimo lečeći, nego sprečavajući. Zato, evo nekoliko, nadamo se korisnih saveta koji bi vam mogli pomoći u borbi protiv zapušenih sinusa.

Pre nego otrčite u apoteku po andol, brufen, panadol.. probajte sa malo kućne M@N! radinosti.

Ono što će vam trebati je: vrećica čaja od nane, voda, ulje čajevca, ulje eukaliptusa, slana voda, ren.

Savet broj 1

Skuvajte šolju jakog čaja od nane, sa dve vrećice čaja. Vrećice izvadite, čaj popijte, lezite i stavite vrećice sa obe strane nosa. Pustite da vam aroma nane pročisti disajne puteve sve do dna sinusa. Dodatno, toplota će pomoći sekretu da se lakše spusti.

Savet broj 2

Nanesite dve kapi aromatičnog ulja čajevca direktno ispod nozdrva i inhalirajte se njime.

Savet broj 3

U činiju tople slane vode dodajte nekoliko kapi eukaliptusovog ulja, prebacite peškir preko glave i inhalirajte se.

Savet broj 4

Masaža vrha nosa, zatim područja između obrva ili lupkanje čela prstima pomoći će razgradnju sekreta i njegovo lakše ceđenje iz sinusa.

Savet broj 5

Za kraj ostavili smo jedan veoma ekstreman, ali možda i najefikasniji način za rešavanje problema sa sinusima. Spremni? Na parče aluminijumske folije sastružite malo rena. Foliju sa renom zagrejte na ringli i zatim udahnite jednom, a ako imate petlju udahnite i drugi put – kao pravi M@N!ovac. Smatrajte da ćete nakon ove inhalacije biti mirni što se tiče sinusa barem do sledeće jeseni.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Kako se rešiti zapušenih sinusa?

  1. tražite doksiciklin u apoteci nema boljeg rješenja i nije skup.

    ne koristite ga na prazan stomak.

  2. muku mucim sa sinusima vec vise od godinu dana, a ovo sto me je sad snaslo je neopisivo – ali cu probati da opisem..
    zahvatio me je akutni sinuzitis, 2,3 dana mi je bio zacepljen nos pa sam crnim lukom nekako uspeo da ga otcepim i prodisem.. sledeci dan poceli su bolovi, sada je vec 7. dan da ne mogu da spavam normalno, da funkcionisem, nista.. analgetici ne pomazu uopste, pijem antibiotike nedelju dana i nista ne pomaze osim vode.. jedino malo olaksanje imam kada muckam hladnu vodu u ustima i to olaksanje traje mozda pola minuta… sada cu probati sa renom, onu ekstremnu varijantu, a u slucaju da ne uspe ni to, jel imate jos neki savet?